Oktobermåned nærmer seg med stormskritt. Men selv om sommeren er over, er det ikke noen grunn til å deppe. Ompa, øl og atter ompa er en garantert effektiv kur mot dårlig høsthumør.

Fredag og lørdag 4. og 5. oktober, og igjen onsdag, torsdag, fredag og lørdag 9. til 12. oktober (Ja, du leste riktig) dundrer det løs i den største oktoberfestfeiringen Chateau Neuf har sett. Over to helger, i et partytelt på to etasjer, med 2 000 sitteplasser, er det igjen to ting som står i høysetet: ompa og øl. Et enormt utvalg øl fra hele verden gjøres tilgjengelig for oktoberfesterne, og skal sammen med godt selskap og gode opplevelser stå som garantist for god germansk Gemütlichkeit. Inne i teltet vil det være høy glassføring og tilsvarende tubafaktor. Det lederhosen-kledde oktoberfestbandet veksler med festklassikere fra miksebordet, og allsang og felles skål er selvskrevene ingredienser.

På kveldstid tre av dagene holdes det også større konserter nede i Betong.
Fredag 4. oktober tar Sirkus Eliassen festen videre i kjelleren etter at teltet er stengt.
Lørdag 5. oktober tar Datarock på seg joggedressen, og holder konsert i Betong.
Fredag 11. oktober holdes ABBA-revival-showet «Björn Again» i Betong. Her kommer Björn Ulvaeus, Benny, Frida og Agneta tilbake inn i spotlighten, og får så hatten (eller håret) passer i denne legendariske parodiforestillingen.
Finaledagen, lørdag 12. oktober er det Snap! som spiller. Det tyske eurodance-bandet ble grunnlagt i Frankfurt i 1989, og gir årets Oktoberfest en god dose autentisk tysk ompf.

I tillegg til Datarock, ABBA og Snap! Har årets Oktoberfest sluppet dette foreløpige programmet med spennende innslag: 1664, Alhambra reserve, Anchor Steam, Birra Moretti, Bitburger, Brooklyn Ale, Brooklyn IPA, Brooklyn Lager, Carling, Carlsberg, Corona, Corona light, Dorothy Goodbody, Du Monde Blanc, Duff, Duvel, Erdinger Alk frei, Erdinger Dunkel, Erdinger Hefe, Erdinger Kristall, Erdinger Vedett, Fosters, Frydenlund, Frydenlund Bayer, Gonzo Porter, Guiness, Hoegaarden, Jacobsen Dark Lager, Jacobsen Lager, Kilkenny, Kirin, Lapin Kulta, Leffe Blond, Leffe Bruin, Lia Fail Ale, Liefmans, Mariestads, Mardedsous, Mardedsous Blond, Marston’s Old Empire, Marston’s Oyster Stout, Mythos, Newcastle Brown, O’haras Irish pale ale, O’haras Irish Red, O’haras Irish Stout, Old Speckled Hen, Ossian Ale, Oxford/Brakspear, Palm Amber beer, Paulaner Hefe, Paulaner Oktoberfestøl, Red Lobster Ale, Ringnes, Ringnes lettøl, Rodenbach classic beer, Samuel Adams, Samuel Adams Black Lager, Samuel Adams Boston Ale, San Miguel, Satan Gold, Silly la Saison, Skippertak (IPA, 200 års jubileumsøl Det Norske Studentersamfund), Snake dog IPA, Staropramen, Staropramen Dark, Stassen, Svaneke Ale, Theakston Old Pequlier, Thwaites IPA og Vedett.

Ølforklær, hatter, Wurst og Sauerkraut vil også være tilgjengelig.
Og så svinger vi på seidelen igjen.

For mer info, se neuf.no