Ekspertveldet vol. 3 – Ryker 1,5 gradersmålet? På tide med ny klimastrategi

mandag 23. mai 2022
kl. 19:00
Pris: 120

Chateau Neuf er stolte av å presentere “Ekspertveldet vol. 3″ i Storsalen 23. mai kl. 19:00!

Ni av ti norske klimaforskere mener det er «ganske” til “svært usannsynlig” at verden vil klare Paris-avtalens 1,5gradersmål. «Vi går i søvne mot en klimakatastrofe», meldte FNs generalsekretær António Guterres da FNs klimapanel leverte sin siste delrapport om hva som må gjøres for å løse klimakrisa. «Aldri før har verdens land gjort mer for å få ned klimaforurensingen. Tiltakene er likevel for få og svake til å hindre global vekst i utslippene, sa forsker ved Cicero og en av rapportens hovedforfattere, Elin Lerum Boasson, til Aftenposten.

Med andre ord: Det er behov for en strategidiskusjon: Hva skal til for å løse klimakrisa? Hvilke strategier er tilgjengelige for oss og hvorfor kommer de alle sammen til kort? En som har forsket på det er Bård Lahn, forsker ved Cicero, tidligere leder for Natur og Ungdom og forfatter av boka Klimaspillet, om de internasjonale klimaforhandlingene. I sin nylig leverte doktorgradsavhandling undersøker han hvordan olje og klima (ikke) blir koplet i den norske politiske debatten.

Hos Ekspertveldet innleder Lahn med å tegne et kart over de dominerende politiske strategiene i møte med klimakrisa og peker på hvorfor de feiler. Etterpå møter han Anja Bakken Riise (Framtiden i våre hender), Magnus Marsdal (Manifest Tankesmie) og Sondre Hansmark (politisk kommentator i Dagbladet) til debatt.

Gratis for studenter!