Navn:Petter Sæterøy
Alder: 23
Utdanning:Bachelor i Informatikk, starter på master til høsten
Jobb: Styreleder i DNS

Hvem er det som passer på økonomien, politisk arbeid og gjennomføring av medlems- og styremøter i Det Norske Studentersamfund? Det er styreleder!

Petter Sæterøy tar over for Olav Rørstad, som ny styreleder i Det Norske Studentersamfund.

Petter blir satt i arbeid fra 1. juli, og planen for tiden fremover er klar.

– Chateau Neuf gjør mye bra for foreninger som trenger kontorlokaler eller et sted å gjennomføre aktiviteten sin som gjør at det stadig er folk på huset, men vi trenger flere frivillige og samt at flere av rommene på huset trenger oppussing, påpeker han og sier at han vil jobbe med å finne flere bartendere, teknikere og konsertarrangører blant annet.

Den tidligere fylkeslederen og valgkampsekretæren i Unge Venstre er likevel klar over at å bygge opp frivilligheten kan være utfordrende.

– Men jeg tror det skal være mulig å klare her på huset gjennom å bygge tilhørighetsfølelse. Dette blir gjennom å ha kule sosiale arrangementer slik som fester, utflukter og liknende, mener han og er tydelig på at det skal gjøres mer aktivt arbeid enn før med å rekruttere frivillige fra alle de forskjellige skolene i Oslo.

– Samtidig er det viktig at vi finner penger som kan brukes på oppussing slik at de frivillige jobber på kule og nyoppussede lokaler.

Festival og gaming

Studentfrivilligheten har vært et sted der Petter har funnet mange av sine venner. Blant annet i UiO Gaming, som fikk kontorer på huset høsten 2021.

– Etter at vi flyttet inn på det som kanskje var det trangeste foreningskontoret noensinne, med seks PC-er, ble vi mer og mer glad i Chateau Neuf og det tilbudet vi som medlemmer av en forening kunne dra nytte av. Gjennom å henge på kontoret og i barene på huset ble jeg kjent med de andre folkene og foreningene på huset som til slutt førte meg til å ta andre verv.

Siden Studio i fjor har Petter jobbet som Slottsmester og vakt på Chateau Neuf.

– Ellers liker jeg å bidra rundt på huset når jeg kan og er aktiv som bartender for Tappetårnet et par ganger i måneden, forteller han

– DNS har et veldig godt miljø for både enkeltpersoner og foreninger som gjør at det er lett å finne noen eller noe du liker å drive med.

Har du lyst til å jobbe som frivillig på Neuf? Studentfestivalen i Oslo trenger mange frivillige for å lage tidenes studiestart! Les mer og meld deg på her.

Sjekk ut alle foreningene på huset her.