Alle studenter og utdanningsinstitusjoner som ønsker å låne lokaler på Chateau Neuf, avtaler dette med Guro Frey (27) som ble ansatt i sommer. 

– Kan du fortelle litt om hva du gjør i den nye jobben din?

– Jeg jobber som booking- og produksjonsjonsansvarlig her på huset. Synes ofte dette blir en lang tittel å oppgi, så produsent er også helt greit å si. I praksis vil det blant annet innebære at jeg tar meg av bookinghenvendelser. Dette kan være alt fra en hypotetisk strikkeforening på HIOA som ønsker å benytte seg av våre allsidige lokaler, til store artister som Justin Bieber som vil gjøre et comeback i Oslo (kanskje uten vannsøl på scenen denne gangen). Bortsett fra det er jeg bindeleddet mellom fagfolk og arrangør og drar i tråder slik at alt er på plass til den store dagen. Hvis du skulle være så heldig å delta på en av Chateau Neufs forestillinger eller eventer ser du meg kanskje gående (forhåpentligvis ikke løpende) rundt for å sørge for at alt går som det skal.

– Litt om privatlivet, hvem er Guro?

– Guro er ei jente med en god andel humor og en tilsvarende lav andel selvhøytidelighet, som elsker å snakke om seg selv i tredjeperson. Bortsett fra det bor jeg på Oppsal med samboer Ole Petter og hunden Vega. Vega er DEN SØTESTE VALPEN. Følg henne gjerne på instagram @vegatheadventuress #follow4follow. Ellers er jeg veldig glad i å være supersosial med gode venner, dra på kulturelle utflukter eller bare lese en bok og gå tur langt ute i oslomarka – litt kontrastfylte ytterpunkter her da, men hello, livet hadde vært så kjedelig om hver dag var lik.


– Hadde du noe kjennskap til Chateau Neuf før du begynte å jobbe her?

– I motsetning til de fleste som har vært tilknyttet huset i mange år i ulike roller, hadde jeg kun vært her på en studentfest i fadderuka gjennom BI. BI er ikke skolen som henger her mest, kan du skjønne. Der var det mer populært å dra på yacht turer  i Oslofjorden, sikkert med aktiviteter som champagnevasking. Hvis noen lurer på hva dette innebærer er det altså en sosial aktivitet som innebærer å tømme champagne i vasken fordi man kan(?). Alle digresjoner satt til side; Jeg har sett på Chateau Neuf som et stort og aktivt kulturhus med et bredt tilbud til både studenter og folk flest. Jeg er ikke skuffet!

– Er det noe som skjer på huset i høst som du gleder deg litt ekstra til?

– Jeg gleder meg veldig å ta med familien for å se komedien “Bestefar” med Sven Nordin.

Ellers avslutter 27-åringen med å  si at alle er velkommen til å berike hennes hverdag. Du finner henne i administrasjonen eller kan kontakte henne på booking@neuf.no.