Frem til november kan du fort vekk møte Sven Nordin (61) i gangene på Chateau Neuf. I dag har han nemlig premiere på komedien «Bestefar» i storsalen.

I den forbindelse tar vi et tilbakeblikk på noen av høydepunktene i hans lange karriere.

Mange av oss som er født på 80- og 90-tallet vokste opp med «Mot i Brøstet», hvor Nordin spilte rollen som «Nils». Den første episoden ble sendt i 1993, men selv etter 25 år, har ikke det norske folk gått lei av samboerskapet mellom Sven Nordin, Nils Vogt og Arve Opsahl. Serien ligger ute på TV2 Sumo og har med det nådd nye publikummere som ikke er vokst opp med å se serien på TV.

I serien spilte han også mot Hilde Lyrån som hadde rollen som «Trine». De to skuespillerne kan nok komme til å møte hverandre på Chateau Neuf fremover, for så fort Nordin er ferdig med sin forestilling i storsalen, overtar Lyrån og crewet i Flachdanse.

En annen skuespiller som har fulgt Sven Nordin tett gjennom årene, er Nils Vogt. Her spiller de sammen i komiserien «Hos Martin».

Vi vil også anbefale farsen «Rett i lomma», som ble spilt på samme scenen hvor det er premiere i kveld. I dette stykket spiller Nordin en tilsynelatende uskyldig leieboer, som uten å vite det, har blitt dratt med inn i sin leieboers (spilt av Nils Vogt) usanne historier for å snylte til seg penger.

Men 61-åringen har ikke bare hatt humoristiske roller. I 2017 spilte han i thriller- og dramaserien «Valkyrien» som gikk på NRK. På den nedlagte t-bane-stasjonen Valkyrien i Oslo, som forøvrig ikke er langt ifra Chateau Neuf, spiller Nordin en lege som driver illegal medisinsk forskning.

Den folkekjære skuespilleren mottok Wenche Foss’ ærespris under Se og Hørs Kjendisgalla i 2016. Her kan du se hans takketale:

De siste årene har han satt opp komediene «Hulemannen» og «Pappa!». Nå er Sven Nordin altså tilbake som «Bestefar».

Vi ses på Chateau Neuf!! Kjøp billetter til forestillingen her.