For første gang i historien arrangeres et offisielt Star Wars-maraton i Norge. Studentene setter nå alle krefter inn for å skape tidenes stjernefest når filmverdenens mest ikoniske saga kommer til Det Norske Studentersamfund.

Denne uken, i et studentersamfund like i nærheten.
Kun en håndfull ganger i verdenshistorien har det skjedd før.
Første gang var i London i 2005, og nå skjer det i Norge.
Alle seks Star Wars-filmer vises på ett digert lerret,
med Lucasfilm i ryggen.

Torsdag 23. og fredag 24. mai arrangeres norgeshistoriens største Star Wars-fest.
I løpet av to dager skal alle de seks Star Wars-filmene vises på et 11 meter bredt lerret i Storsalen på Chateau Neuf. Over 13 timer med film, og barer, konserter, kostymer, quiz og paneldebatt til å bryte opp filmskuingen, gir garvede fans muligheten til å oppleve favorittfilmen «in a big way» og nykommere til å få med seg et helt obligatorisk stykke filmhistorie.

Stormtroppene
Siden ideen tok form i desember, har en gruppe på ti studenter jobbet på spreng for å planlegge, koordinere og få på plass alt som må til for kjempearrangementet. Antallet frivillige arbeidere som har hjulpet til med stort og smått, og som kommer til å hjelpe til under gjennomføringen, er mildt sagt imponerende.

Mandag var frivillig arbeid under festen hovedtema for arrangørene. Festprogrammet er ambisiøst, og det trengs mange par hender for å dra det hele i land.

– Konsertforeningen Betong stiller med en produksjonsgruppe, og Tappetårnet bemanner samtlige barer på huset, samt en mobil bar i Storsalen. Teknikerne i Regimet hjelper til med alt det tekniske ved visningen og underholdningen, ramser primus motor Helene Aalborg opp. Fremdeles trengs det frivillige til å hjelpe til.

Bruker kraften
Mange krefter har vært med på å gjøre Star Wars-festen til en realitet. Et enormt antall plakater har blitt designet og hengt opp, 8 000 flyveblader har blitt delt ut, og forhandlingene med Lucasfilm, midt inne i Disneys oppkjøp, har vært utfordrende.

Men nå er det meste klart. Under første Star Wars-dag vises de tre første filmene i sagaen (den såkalte prequel’en), og en stor Star Wars-quiz arrangeres utpå kvelden, hvor fantasybutikken Outland stiller med passende premier. Fredag vises de klassiske filmene, singelaktuelle Eye Emma Jedi og Cosmic Delay spiller, og en paneldebatt arrangeres før siste film, «Star Wars – Return of the Jedi».

Filmekspertene Mikal Olsen Lerøen og Brita Cappelen Møystad er bekreftede deltakere. Festen etter fredagens filmvisning fortsetter for fullt i resten av bygget, med kantinemusikk fra Tatooine, fans, forfriskninger og festivitas. Alle ønskes velkomne, og kleskoden er helt åpen.

– Men vi håper at noen har lyst til å kle seg ut. Jeg har i alle fall spart siden desember for å få nok hår til en prinsesse Leia-sveis, forteller Helene Aalborg.

Uansett – måtte kraften være med dere!

Fullstendig program for arrangementet finner du HER.
Billettene får du kjøpt i billettluka på Studentersamfundet eller på billettservice.no.