Bare et liv – historien om Fridtjof Nansen (1968)

torsdag 27. august 2015
kl. 19:00
Pris: 60 / 40

Polfareren, diplomaten, filantropen, mennesket

Fra regissøren Sergej Mikaeljan, en markant skikkelse i Russisk filmindustri fra 60­ til 90­tallet, får vi servert dette gripende biografiske dramaet om en av norsk histories største personer, et modig samarbeidsprosjekt mellom Norsk Film AS og det sovjetiske selskapet Lenfilm.

Nansen er kanskje best kjent for sine ekspedisjoner, men han utmerket seg også stort på flere andre arenaer, noe som blir gjort klart i denne filmen. Foruten å skildre den berømte Nordpolekspedisjonen, tar den blant annet for seg hans humanitære arbeid i Ukraina under hungersnøden og det viktige diplomatiske arbeidet han foretok seg i Nasjonenes Forbund. Med storslotte rekonstruksjoner og fantastiske naturskildringer er dette virkelig en film man ikke burde gå glipp av.

På den stjernespekkede rollelisten kan man kjenne igjen navn som Jack Fjeldstad (Otto Sverdrup), Joachim Calmeyer (Roald Amundsen) og hovedrolleinnhaveren Knut Wigert som Fridtjof Nansen. Fra de sovjetiske rekker får vi også et møte med den prisbelønte Evgeniy Evstigneev i rollen som Tsjitsjerin.

Fakta:
Regi: Sergej Mikaeljan
Nasjonalitet: Norge/Sovjetunionen
Format: 35mm
Lengde: 89 min

Visningen er en del av temapresentasjonen Norsk­sovjetiske samproduksjoner.