Kreator / Celtic Frost

admin Konsert
lørdag
31.
mars
2007
klokken
18.00
Betong Kjøp billett (275 / 225)

To av ekstremmetalens desidert største band på samme kveld, det høres for godt ut til å være sant. Allikevel er det faktisk sant, tyskerthrashens opphavsmenn i Kreator og black metalens gudfedre i Celtic Frost måler krefter på Betong lørdag 31. mars!

 
Kreator har etter en mindre vellykket periode på slutten av nittitallet på ny etablert seg på toppen av metalhierarkiet, med knallalbum som ”Violent Revolution” og ”Enemy of God”. Bandet innehar en udødelig status i thrashens verden, etter en rekke utgivelser fra åttitallet og utover som få kan toppe. Kjenner du til thrash metal kjenner du naturligvis til album som ”Endless Pain”, ”Pleasure to Kill” og ”Extreme Aggression”. På denne eksklusive turneen meldes det også fra Kreator-leiren om et mer ekstremt sceneshow enn man noensinne har sett fra Kreator tidligere, og som om ikke det var nok vil setlisten inneholde tonnevis av overraskelser! De som har sett Kreator live før vet at navnet er ensbetydende med kvalitet. Kreator har i motsetning til mange andre band aldri inngått kompromisser, og fremstår i dag som selve inkarnasjonen av tysk stødighet. It’s time to raise the flag of hate…

Celtic Frost regnes med rette som et av foregangsbandene for hele bølgen av norsk black metal. Sveitserne, som startet opp under navnet Hellhammer (hvis demoer fortsatt innehar kultstatus i dag), fremstår i 2006 som tyngre og mørkere enn noensinne. Bandets seneste utgivelse ”Monotheist” har mottatt store ovasjoner fra en samlet internasjonal metalpresse, og glir fint i Celtic Frosts solide backkatalog. Debuten ”Morbid Tales” fra 1984 samt oppfølgeren ”To Mega Therion” fra året etter er å regne for bautaer innen ekstremmetalen, og det skal vanskelig gjøres å finne ett eneste black metal-band som ikke har blitt inspirert av disse utgivelsene. Denne turneen blir Celtic Frosts første europaturné på 17 år, selv om de gjorde comeback på en rekke festivaler i høst, blant annet foran et fullsatt Verftet i Bergen under Hole in the Sky.

Konserten vil i tillegg innholde Wolf som support.