Jaws (1975)

Edvard Wølner Bjørnson Film Supermandag
mandag
28.
august
2017
klokken
19.00
Lillesalen Kjøp billett (60 / 40)

“The thing about a shark, he’s got lifeless eyes, black eyes, like a doll’s eyes. When he comes after you, he doesn’t seem to be living until he bites you, and those black eyes roll over white…”

Haisommer er filmen som for alvor gjorde folk redde for å bade i havet. Filmen utspiller seg på et idyllisk feriested ved stranden. Her tar det ikke lang tid før en kjempestor hvithai starter å terrorisere badegjestene. Rystet av omstendighetene samler borgermesteren et team på tre som skal ut for å stoppe haien. Politisjef Brody, oseanograf Hooper og den profesjonelle hai-jegeren Quint starter jakten på haien som skal vise seg å bli en kamp på liv og død.

I tillegg til det velkjente kjenningsmelodien, er Haisommer en film som er fylt til randen av suspens. Spielberg gjorde et genitrekk ved å vente så lenge som mulig med å vise haien, før det var nødvendig for å utrette et optimalt klimaks. Frykten for det vi ikke ser men vet er der gjør Haisommer til en av de mest effektive horror-thrillerne som er laget. 

English: Three men go on a mission to kill a shark that is terrorizing a tourist resort.

Steven Spielberg 
1975
USA
DVD
124 min