FILM: Dei mjuke hendene – 35mm

Visa Mäntysalo Film Filmrulltorsdag
torsdag
29.
november
2018
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

Se hvor den legendariske dokumentaristens karriere startet og få et svært menneskelig og personlig innblikk i norsk eldreomsorg med Margreth Olins første helaftens dokumentar.

Det er ikke til å legge skjul på at Cinema Neuf er tilhengere av Margreth Olin. Forrige semester var vi så heldige å få besøk av henne tre dager på en uke, da vi viste to av hennes helaftens filmer, tre kortfilmer og en film hun valgte selv som sin inspirasjonskilde. Vi er derfor ekstra glade over å kunne vise dere hennes første helaftens dokumentarfilm, på ekte 35 mm filmrull!

Dei mjuke hendene filmer det indre liv på et eldrehjem, og menneskene som arbeider og bor der. Sorgene, gledene, humoren, og ektepar som settes til å bo på forskjellige ganger fra hverandre. Med dette får en et personlig og rått innblikk i det lille samfunnet, forbi det politiske og byråkratiske språket som ofte preger våre innblikk. Med kornete og gråbrune nærbilder av eldre kropper, og innsyn på de eldres premisser, får en et modig og menneskelig innblikk i alderdom og forfall. Filmen har musikk fra det skotsk/irske folk-rockebandet The Waterboys, og vant dokumentarprisen på Grimstadfestivalen og Amanda-pris for beste dokumentar i 1999.

Margreth Olin
Norge
1998
35 mm
97 min
NORWEGIAN DIALOGUE
NO SUBTITLES

 

Mer om Cinema Neuf:  https://www.facebook.com/cinemaneuf/