FILM: Blissfully Yours

Visa Mäntysalo Film Tidsbilde
tirsdag
4.
desember
2018
klokken
21.00
Lillesalen 60 / 40

Blissfully Yours av Apichatpong Weerasethakul utspiller seg i Khon Kaen, en liten thailandsk by. Handlingen dreier seg rundt den illegale burmesiske immigranten Min, hans kjæreste Roong og Orn, en eldre kvinne som hjelper Min. Hun prøver å hjelpe ham ved å bringe ham til legen for å undersøke et utslett han har, i håp om å få medisinsk hjelp, men også for å få arbeidstillatelse slik at han kan fortsette å oppholde seg i Thailand.

Filmen har to vidt forskjellige deler. Den første delen av filmen blir vi introdusert for karakterene og plottet, filmen følger en progresjon som vi er vant til å se. Mens den andre delen senker pulsen og gir oss et intimt blikk på karakterene, plottet stagnerer og er ikke lenger det viktige. De lange vakre scenene som finner sted i en jungel, hvor vi ser Roong tilbringe tid alene med hennes elsker Min. Den rolige og nærgående filmingen av karakterenes intime interaksjoner gir filmen en subtil sensualitet.

Blissfully Yours revolve around Min, an illegal burmese immigrant, his girlfriend Roong and an older woman, Orn, who tries to help Min gain a work permit. The film received critical acclaim for the intriguing, slow and intimate second part of the film.

Apichatpong Weerasethakul
Thailand
2002
DVD
125 min
Thai dialogue
English subtitles

 

Mer om Cinema Neuf:  https://www.facebook.com/cinemaneuf/