FILM: Beach Rats

Visa Mäntysalo Film Tidsbilde
tirsdag
20.
november
2018
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

«It’s the same fireworks as last week and the week before last. Pretty much the same thing every fucking summer.»

En selfie av en ung mann med naken overkropp inspirerte regissøren Eliza Hittman til å fortelle historien om Frankie, en “Brooklyn-bro” som henger på stranden med gutta for å sjekke jenter og å ruse seg på tabletter. Om natten derimot sitter han rastløs foran PC-en eller går rundt i gatene på utkikk etter sex med eldre menn.

Hittman utforsker på en balansert måte de ekstatiske og de klønete øyeblikkene i det å finne til seg selv, uten å dømme eller å romantisere dem. Hun finner sårbarhet i de trimme kroppene og spiller med fellestrekk i heteronomativ maskulinitet og homoerotisk ikonografi. Hélène Louvarts nyanserte kinematografi åpner bildet for intime, sensuelle og ømme momenter og fremmer den natuarlistiske fortellingen om det å finne sitt personlige og seksuelle identitet.

Frankie is a bro from Brooklyn who finds himself torn between his dull life with his friends at the beach during the day and random hook-ups with older men at night. A powerful, intimate and politically charged coming of age-film.

Eliza Hittman
USA
2017
Blu-ray
98min

 

Mer om Cinema Neuf:  https://www.facebook.com/cinemaneuf/