Arthaus 25 år | Supervoksen – 35mm

Edvard Wølner Bjørnson Film Supermandag
mandag
20.
november
2017
klokken
19.00
Lillesalen Kjøp billett (60 / 40)

«Fuck reglene»

De tre jentene Rebecca, Claudia og Sofie er hverken barn eller voksne; de må bevise at de er unge nok til å kjøpe barnebillett, men de er ikke gamle nok til å komme inn på de kule utestedene. De må få det bekreftet for seg selv at de ikke er små barn, så Rebecca kommer med en rekke seksuelle og flaue utfordringer. Denne danske komedien kan sammenlignes med Bare Bea og Tommys Inferno, men trekker kanskje i noen ekstra tråder. Supervoksen dytter ungdom i retningen av aksept: De må forstå at det ikke finnes en spesifikk måte å være voksen på, men at alle blir sin egen perfekte versjon av en supervoksen.

Filmen spiller på det sexfikserte samfunnet vi lever i, og man kan tenke seg at det ikke er så mye som har forandret seg siden Supervoksen kom ut i 2006. Man ser fortsatt denne type seksuelle utfordringer, og tenåringer som prøver å oppføre seg eldre enn de er. Supervoksen speiler dagens samfunn mer enn man skulle tro.

Three girls have to prove to themselves that they are not just immature children, so they execute a series of sexual and embarrassing challenges.

Christina Rosendahl
2006
Danmark
35mm
92 min
Norsk undertekst

Pris: 40,- / 60,- + kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)
Billetter kan kjøpes i døra.