Arthaus 25 år | Highway 61 (1991) – 35mm

Edvard Wølner Bjørnson Film Filmrulltorsdag
torsdag
23.
november
2017
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

Fanden sjøl på jakt etter sjeler. Narkosmugling i lik og innendørs kyllingjakt. Oppskrift for en utradisjonell roadmovie.

Highway 61 er kanskje en absurd film, men den er desto mer underholdende. Vi møter Pokey, en ensom barberer i en kanadisk småby som finner et frossent lik i hagen sin. En mildt sagt uforutsigbar dame hevder liket er broren hennes og ber om skyss til New Orleans for å begrave ham – men har helt andre motiver for turen. Pokey påtar seg å være sjåfør, og med liket i en kiste på taket kjører de sørover på Highway 61. Under turen får Pokey oppleve mye mer enn hva han kunne forutsett. Samtidig blir de forfulgt av Mr. Skin, som har dystre planer når han tar dem igjen. I mellomtiden bruker han tiden på bingo, samt kjøp og sanking av sjeler.

Filmen høres kanskje mørk ut, men er hysterisk morsom og uforglemmelig. Persongalleriet har for lengst krysset grensen for normalt akseptert oppførsel, og det er umulig å forutsi hva som vil skje.

English: 

A lonley man agrees to drive a strange woman and her dead brother from Canada to New Orelans for the funeral – except she has hidden motives for the trip. Meanwhile they are followed by a mysterious man who buys and reaps souls. Highway 61 is an absurd, black comedy/roadmovie you likely will never forget.

Bruce McDonald
1991
Canada
35mm
102 min

Pris: 40,- / 60,- + kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)
Billetter kan kjøpes i døra.