Alien (1979)

Edvard Wølner Bjørnson Film Supermandag
mandag
16.
oktober
2017
klokken
19.00
Lillesalen Kjøp billett (60 / 40)

I Alien følger vi mannskapet ombord romskipet Nostromo. På vei tilbake til jorden mottar skipet et mystisk nødhjelpsignal fra en planet i nærheten, og mannskapet bestemmer seg for å oppsøke signalet. I det de holder på å lande på planeten blir skipet skadet og mannskapet blir strandet der. Etter nærmere utforskning oppdager de et stort romskip som tilsynelatende tilhører romvesener. Ombord skipet finner de flere egg-lignende objekter og en av karakterene mistenker etter hvert at signalet muligens ikke var et rop om hjelp, men heller en advarsel om å holde seg unna.

Alien har blitt kalt «A hounted house set in space» og på mange måter var filmen den første skrekkfilmen hvor det hjemsøkte hus, gjennom romskipet Nostromo, var lagt til verdensrommet og dermed umulig for karakterene å forlate. Da Alien kom ut i 1979 var effektene i filmen revolusjonerende og de holder til den dag i dag. Hovedpersonen Ripley, spilt av Sigourney Weaver, har i ettertiden blitt stående som en av de mest ikoniske heltinnene i filmhistorien. Alien er en fantastisk space – horrer film med utrolig effekter og scenografi, filmen er også meget spennende, engasjerende og vil ha deg sittende på kanten av sete hele veien.

English:

The crew aboard the space ship Nostromo receives a mysterious SOS signal on their way back to earth. They track the signal to a nearby planet where they discover hundreds of egg – like objects that looks like they are about to hatch.

Ridley Scott
USA
1979
Blu-ray
97min

Pris: 40,- / 60,- + kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)
Billetter kan kjøpes i døra.