Tinashe Williamson og Yousef Hadaoui er konferansierer når Det Norske Studentersamfund arrangerer solidaritetskonsert for Gaza.    

Kjente, kjære og mindre kjente artister inntar studentenes storstue på Chateau Neuf, søndag 26. november i solidaritet med Gaza. I løpet av kvelden blir det innslag fra Daniel Kvammen, Øystein Greni, Fieh, Beharie, TØFL, Evig Ferie, Ivan Ave, Beharie, Jez_ebel, thea wang og Dancing the conga.

Rørt over engasjementet

Billettinntektene til konserten går i sin fullstendighet til Leger Uten Grenser sitt arbeid i Gaza.

Generalsekretær i Leger Uten Grenser, Lindis Hurum er rørt over engasjementet til folk og artister som vil stille opp for menneskene på Gaza og ønsker å støtte Leger Uten Grensers livreddende arbeid.

– Situasjonen våre 300 ansatte der forteller om er helt desperat, forteller hun. 

– Blokaden må oppheves, det haster å få sendt inn mer medisinsk personell, utstyr og medisiner. Verdenssamfunnet må stå sammen og kreve en våpenhvile umiddelbart så drapene på sivile kan stanse, avslutter Hurum.

Billettene koster avhengig av hva publikum ønsker og har mulighet til å bidra med. Prisen starter på 150 kroner.  

Felles tiltak

Konserten er en del av et felles tiltak mellom Studentersamfundene i Oslo og Trondheim.

– Slik situasjonen nå er på Gazastripen holder det ikke å bare synes synd på menneskene i nød. Derfor har vi sammen med Samfundet i Trondheim satt opp en solidaritetskonsert samme helg hvor vi håper å kunne gjøre en forskjell for folk i nød, forteller styreleder i Det Norske Studentersamfund, Petter Sæterøy.

Han understreker at Studentersamfundene ikke kan være stille i møte med avmakt. 
– Studentersamfundene er og skal være et samlingssted for studenter, som ivaretar og oppfordrer til fritt ordskifte, påpeker han.

– Vi håper vi kan være til inspirasjon for både studenter og ikke-studenter til å engasjere seg i konflikten og strekke ut en hjelpende hånd til menneskene i Gaza, avslutter han.

Studentenes solidaritetskonsert er, tross navnet, åpen for alle.

Link til arrangementet og billetter finner du her.