Verdensøkonomien: Sprekker det nå?

Akkurat i det vi trodde pandemien var i ferd med å slippe taket i verdensøkonomien, fikk vi en ny bølge nedstengninger i Kina, samtidig som Putin og Russland angrep Ukraina. Råvareprisene stiger og Ukraina-krigen truer verdens matsikkerhet.

Til Ekspertveldet kommer Bent Sofus Tranøy, professor i statsvitenskap og forfatter av bl.a. Ustabilitetens politiske økonomi (sammen med Ingrid Hjertaker) og Markedets makt over sinnene (Brage-prisen i 2006). Han innleder om situasjonen i verdensøkonomien akkurat nå. Etterpå møter han Hege Skarrud, leder i Attac, og Ola Innset, forfatter og historiker, til samtale.

– Når det rakner slipper vi forhåpentligvis å deale mer med folk som Elon Musk, sier Hege Skarrud, leder i Attac.
– Vi har alltid undervurdert usikkerheten i verdensøkonomien, men akkurat nå er den total, sier Bent Sofus Tranøy, statsviter og forfatter

– Er det egentlig så ille om verdensøkonomien rakner? Det kommer an på hva vi kan bygge opp istedenfor, sier Ola Innset, historiker og forfatter.
Ordstyrer er forfatter og skribent Andreas Liebe Delsett.

Gratis inngang ved fremvisning av studentbevis eller aktivbevis. Vel møtt.