I august kunne vi med mye fokus på smittevern gjennomføre Studentfestivalen i Oslo med flere arrangementer i Storsalen og i starten av november var det musikalpremiere på samme scenen. Men det var også siste gang vi kunne samle 200 publikummere i de fastmonterte setene. Etter det har vi holdt huset stengt med unntak av lesesal-tilbudet.

Men for å kunne opprettholde student- og foreningsaktiviteten er det en gjeng med frivillige som har rigget opp streamingutstyr og tilbyr både studentforeninger og andre å kunne ha digitale arrangementer.

Denne uka har det vært tre streamede arrangementer. Quiz, improvisasjon og debatt. Neste uke er det quiz og impro på programmet.

Dette gjør at mellom 2 og 10 frivillige, avhengig av hvor kompleks streamen er, har noe å holde på med. 

– Vi lager som regel streamen fra Betong, men vi har også lagd fra Storsalen og andre lokaler på Chateau Neuf, forteller teknisk sjef på Chateau Neuf, Bjørn Ola Opsahl.

Han legger til at det som regel streames på Facebook eller Youtube. Det avhenger av hvor arrangørene bak arrangementet vil streame det.

Et fast digitalt arrangement er quizen som Det Norske Studentersamfund har arrangert hver tirsdag kl. 19:00 i flere år.

Her har det tekniske teamet på Chateau Neuf lyssatt Betong for å streame quiz.
Her er quizen godt i gang. De frivillige organiserer streamen så deltagerne ser både bilde av quizmaster, illustrasjonsbilde til spørsmålet og selve spørsmålet.

Quizen blir steamet på Facebook-siden Quiz på Chateau Neuf.

På onsdager har Impro Neuf de siste ukene tilbudt live improlek både fra Betong og utenfor Chateau Neuf. De tilbyr at folk kan se på og delta i kommentarfeltet på Facebook-siden sin! Følg siden for å få med deg neste livestream.

Har du lyst til å streame et arrangement?
Hvis man er en studentforening så sender man mail til teknisksjef@neuf.no, så ordner vi det gratis for dere. Hvis man ikke er studentforening, så tar man kontakt med andre.titland@studentersamfundet.no