I helgen arrangerte Naturvernforbundet “Den store klesbyttedagen“. I hele landet ble lokaler åpnet for at man kunne levere inn plagg man ikke bruker og ta med samme antall “nye” plagg tilbake.

På Chateau Neuf var det RE:ACT som sto bak klesbyttemarkedet. RE:ACT er ungdomsorganisasjonen til Strømmestiftelsen, og de jobber for en rettferdig og bærekraftig verden, fri for fattigdom.

FOKUS PÅ MILJØ: Serine Lunde (t.v) og Margrete Seiersnes sitter i styret til RE:ACT som arrangerte klesbyttemarked på Chateau Neuf i helgen. (Foto: Mia Langås Flåta)

– Vi er veldig opptatt av hva vi som studenter kan gjøre lokalt her i Oslo for å bidra i det store bildet, sier Margrete Seiersnes som sitter i styret.

– Vi valgte å arrangere klesbyttemarkeret her da det er et lokale mange studenter kjenner til. Det er sentralt og lett å komme seg hit. Når vi kom hit på omvisning og skulle velge rom ble vi ekstra gira, for det er jo skikkelig fint her, legger Seiersnes til.

Kollega Serine Lunde sier seg enig.

– Vi vet jo at dette er et lokale flere bruker til arrangementer og tenkte dette var en en fin arena for vårt arrangement.

POPULÆRT: Over 110 poser med klær ble levert inn til arrangementet. (Foto: Mia Langås Flåta)

Over 110 personer kom for å benytte seg av klesbytting, til tross for at det hadde vært flere store klesbyttemarkeder dagen før. De fleste leverte inn mellom 8 og 15 plagg (15 var max-grensa).

– Vi er veldig fornøyde! Vi fikk så mye klær at vi ikke fikk hengt opp alt til åpningen, sier Lunde.

Ikke alle tok med like mange plagg hjem igjen. Alle klær som ble til overs ble gitt til Bymisjonen. Det de ikke vil ha vil bli gitt til Fretex.

Jentene forteller at de har arrangert klesbytting en gang i halvåret, og er veldig positive til å komme tilbake til oss neste semester.

MILJØBEVISSTE: Jentene i RE:ACT gjorde en svært god jobb med å gjøre galleriet på Chateau Neuf om til et klsbyttemarked. (Foto: Mia Langås Flåta)

Fikk du ikke anledning til å delta på helgens klesbyttemarked er det fint mulig å arrangere dette selv.

Man kan invitere til en hyggelig kveld hjemme hos seg selv, eller om du vil slippe rot og vert-ansvar er det mulig for SiO-registrerte studentforeninger å låne lokaler gratis på Chateau Neuf.