Teater Neuf tar opp kampen mot mobbing.

– Har du et tantebarn eller eget barn i skolealder, eller jobber med barn og unge? Da er dette en relevant forestilling å se for å starte den viktige samtalen «Hva gjør jeg hvis noen blir mobbet?», skriver studentforeningen på sin facebookside.

Fredag 16. november har Teater Neufs stykke «Et dukkeliv» premiere på Teaterscenen. Teatersjef Trond Isaksen har regi og har skrevet manuset.

– Det har vært både utrolig moro og ganske krevende å jobbe med. Jeg har en ganske klar visjon om hvordan stykket skal se ut, så det meste av planleggingen har skjedd i mitt eget hode før jeg har tatt det videre til resten av teamet, sier Isaksen.

Han legger til at det har vært deilig å ha andre produksjonsmedlemmer som har stått for det meste av sminke, kostymer og rekvisitter.

– Da har jeg hatt muligheten til å bare si noe om hvordan jeg tenker det skal se ut, og så har de funnet frem og prøvd ut ting. Og sånn har vi jobbet en del frem og tilbake, utvekslet ideer og stort sett blitt enige om hvordan ting skal se ut.

Se teatersjefen få sminketips av skuespiller Trine Anette Fostervold: 

Nå ser både teatersjefen og resten av ensemblet frem til premiere.

– Øvingene har gått knallbra hele veien! Det er alltid masse latter og gode tilbud fra skuespillerne, og stemningen er helt på topp, forteller regidebutanten. 

Handlingen i stykket er satt til et dukketeater, hvor fem dukker jobber under en tyrannisk teatersjef som gjør hverdagen deres til en sann plage. Alle dukkene har sine egne håp og drømmer, men de er tvunget til å fortsette å jobbe på teatret…

….Det nærmer seg premieren på en oppsetning av «Rødhette og ulven», og ikke alt går som det skal. Til tross for hindringer i veien kjemper alle tappert videre, men kan det åpne seg en mulighet for at dukkene endelig kan unnslippe teatret?

ROLLELISTE
Jubeltass – Mathias Jonstang Hordvei
Glumier – Cassandra Anderson
Stilten – Julie Kristine Woie
Krokus – Trond Isaksen
Tikk-Takk – Aslak Rustad Hauglid
Teatersjefen – Bjørn Harald Hegreberg Garborg
Lisa – Trine Anette Fostervold

Stykket er en nyskrevet fortelling om urettferdighet og mobbing. Egner seg fra åtte år og oppover.

Kjøp billetter til forestillinger her.