Når man kommer opp i fjerde etasje på Chateau Neuf blir man møtt av et nedslitt, gammelt kjøkken. Lenger inn i den smale gangen finner man et oppholdsrom som har sett sine bedre dager, men åpner man døra “inn til det hellige”, eller radiostudio som det kalles, får man virkelig følelsen av et profesjonelt mediehus.

I løpet av sommeren har nemlig Radio Nova oppgradert studioene for litt under en million kroner, og har nå det samme tekniske utstyret som NRK har i sine radiostudioer.

– Endelig fikk vi mulighet til å kjøpe nytt utstyr og vi har renovert i hele sommer. Det er fortsatt litt teknisk som må på plass, men det har blitt kjempeflott, sier ansvarlig redaktør, Julie Oscar-Andersen.

Radio Nova har fått 70 nye medlemmer dette semesteret. Men mange har også fått avslag. 140 søkere ville være med i studentradioen, men bare halvparten fikk plass. To av de heldige som fikk bli med i et av Radio Novas 31 programmer er Sigve Kvitvik og Rebecca Dolati. De er begge programledere i ettermiddagsprogrammet “Rushtid“.

Dette er Kvitviks tredje gang i studio.

– Jeg fikk høre at det var sykt gøy å være med i studentradioen, også er det jo studeierelevant, derfor søkte jeg om å få bli med. Det har stått til forventningene til nå, sier Kvitvik som studerer tekst og skribent ved Westerdals.

– Lov å gjøre feil

De er nå godt i gang med å forberede ettermiddagens Rushtid-sending.

– I dag blir det en quiz, en sketsj, vi skal prate om hva som har skjedd siden sist, spille musikk, ha konkurranse og vi skal lese et manus oversatt i google translate, forteller de.

Dolati har sin sjette sending. Hun hørte om Radio Nova gjennom venner og søkte derfor om å bli programleder i Rushtid.

– Jeg stortrives i dette programmet. Det er fint at det er lov til å gjøre litt feil og vi har muligheten til å prøve nye ting, sier hun med en engasjert stemme.

Ved siden av å være radioprogramleder studerer Dolati Musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo.

Når det ikke er skole eller radiosending går det i redaksjonsmøter, men det blir også tid til å ta en pils og bli bedre kjent med resten av gjengen i lokalradioen.

– Det er veldig greit å kunne bli bedre kjent, for da blir man mer komfortabel sammen med de andre man er på lufta med. Jeg liker i alle fall godt å kjenne de jeg sitter og prater med. Da flyter samtalen bedre, sier muskkvitenskap-studenten.

Noen utfordringer

Utfordringen med ettermiddagssendingen mener Kvitvik er å holde energinivået oppe, man kan bli litt trøtt og sliten underveis.

– Bare slapp av, jeg skal hjelpe deg med å holde energien oppe, sier medprogramlederen.

Å være en del av Oslo-studentenes radiokanal krever tid og interesse. Det har Rushtid-programlederne fått erfare. Radio Nova er en av Norges største lokalradioer og sender 24 timer i døgnet, sju dager i uka både på nett, mobil og DAB+.

POPULÆR STUDENTFORENING: Radio Nova har i dag rundt 300 medlemmer. Her ser vi programlederne Melinda Haugen og Tone Hafsås som er med i programmene “Skumma Kultur” og “Nova Noir”. Foto: Julie Oscar-Andersen

Unik studentradio

Nova er en av få studentradioer som har kuttet FM og gått over til DAB+. Dette har ført til at Radio Nova har nådd ut til et større antall lyttere. Per dagsdato er det 300 journalister, teknikere og andre radio-mennesker som sørger for at alt går rundt.

– De programmene som fikk flest søknader i høst er også de programmene med størst redaksjoner. Det var programmer som Frokost og Rushtid som fikk flest nye, men det er mange som søker seg til flere enn et program, så det er mye overlapp, sier ansvarlig redaktør, Julie Oscar-Andersen.

Hun forteller videre at planene for Radio Nova fremover innebærer å planegge en super hyttetur for medlemmene, og få til flere utesendinger rundt om kring, også på andre steder enn Chateau Neuf.

– Også vil vi fortsette å lage kul radio, avslutter hun.

Hør Sigve Kvitvik og Rebecca Dolatis sending på Novas hjemmeside.
Her finner du også tidligere Rushtid-sendinger: