AC/DC og konserter på vårt chateau.


Chateau Neuf er et hus med plass til alle, også de med et hjerte for konserter og livemusikk. Konsertforeningen Betong arrangerer svært mange konserter i semesteret. ManicMonday gir deg muligheten til å oppdage ny og spennende musikk. Lillesalen Konsertserie byr på fersk jazz og dyktige improvisasjonsmusikere. Huset har lang historie som konsertarrangør, og har gjestet svært store navn:. Leonard Cohen, Pearl Jam, The Clash, R.E.M. og AC/DC, for å nevne noen.


Spesielt AC/DC er verdt å nevne, og mye kan sies om det australske bandet. Det viktigste er vel at de har holdt på i over 40 år (etb.1973), de har solgt mer enn 200 millioner album på verdensbasis, og de holdt sin første konsert i Norge på Chateau Neuf 22. november 1980.

Av selveste Hans Petter Baarli, gitarist og låtskriver for blant annet Valentourettes, ble det skrevet lovord om denne magiske kvelden som fant sted for 34 år siden. Her kan du lese noen av dem.

«Så kom Angeus i rasende fart ut på scenen. Han var kledd i den vanlige skoleuniformen med korte bukser og dressjakke med ransel og turnsko. Aldri i mitt liv har jeg sett noen så vill som Angus. Han håndterte gitaren sin som om det skulle være en lek. Med seg hadde han en rytmeseksjon av ypperste klasse. Du kjente magen vrengte seg av musikken.» – Hans P. Baarli.
Det er vanskelig å si noe om oppmøte på konserten, men stemningen stod nok i taket. AC/DC bruker å ha den effekten på folk. De var kjent på slutten av 70-tallet, men de var langt fra så berømte som de er i dag. Det hindret dog ikke ildsjelene i slottet på majorstua i å arrangere konsert.

Moralen i historien er ganske grei. Kom på konsert på Chateau Neuf og opplev fremtidens AC/DC. Hos oss vil du kunne oppleve både etablerte soon-to-be-famous artiser, og fresh-out-of-the-garage punkband.  Det er ingen garanti for at artistene og bandene vi leverer kommer til å selge over 200 millioner album innen 40 år. God stemning og en uforglemmelig aften, det garanteres.

PS: Du kan lese mer om AC/DC her hvis du vil.

Her er resten av lovordene om AC/DC konserten (språket er pusset opp til dagens standard).

I Chateau Neuf, 22/11-80
Hans P. Baarli
«Det hadde møtt fram mange anguser på ac/dc. Jeg selv hadde store forventninger til gruppa. Det var et enormt driv utenfor Chateau Neuf: mye synging og roping. Konserten skulle begynne kl halv åtte, men var som vanlig forsinket. Denne gangen var det et kvarter. De spilte Saxon og Iron Maiden og Krokus før konserten. Alle var spente på om den nye vokalisten Brigg Johnsen var like bra som Scott. Plutselig ble lyset slokket, og vi hørte kirkeklokker som ble høyere og høyere. Det var «Hhells Bbells» som var i gang. Så kom Angeus i rasende fart ut på scenen. Han var kledd i den vanlige skoleuniformen med korte bukser og dressjakke med ransel og turnsko. Aldri i mitt liv har jeg sett noen så vill som Angus. Han håndterte gitaren sin som om det skulle være en lek. Med seg hadde han en rytmeseksjon av ypperste klasse. Du kjente magen vrengte seg av musikken. Og i alt dette hørte du en hylende stemme som var litt av i begynnelsen. Dette var en enorm følelse. Alt i alt kjørte dem med 40 000-watts anlegg (du kan selv tenke deg). Et enormt lysanlegg haddde de også. Malcolm Young (rytmegitarist og broren til Angus) forsvant nesten bak sin store gretsh gitar.»