Foto: Øystein Jensen

Det er en helt vanlig mandagskveld. Ute er det kanskje surt og kaldt, men inne på Chateau Neuf begynner det virkelig å blitt hett! Allerede når vi ankommer Betong, i god tid før start, har rommet begynt å fylle seg opp. Etter hvert leter folk desperat etter en plass å sitte, og det ender med at flere stiller seg på benker bak i salen for å sikre at de får med seg det elleville showet. Et fullsatt Betong er klar for glitter, glamour, puppedusker og forføring av ulike slag.

Ventemusikken stanser, og salen blir helt stille, før den bryter ut i jubel når sjefen selv, Fifi von Tassel, entrer scenen. Vi er klare for ”Fifis burlesqueskole”, som skal inneholde et bredt spekter av både nasjonale og internasjonale burlesqueartister. Fifi skal lose oss gjennom kvelden, og er en kvinne som oser av selvtillitt, samtidig som hun skryter de andre artistene opp i skyene. Første bud er at applaus ikke er lov. Her skal det ules og hyles, og er ikke responsen god nok, kan man risikere at noen av artistene forlater scenen i ren fornærmelse.

Foto: Øystein Jensen

Fifi spør om det er noen frivillige i salen, og får god respons. Etter at to ivrige jenter har blitt forført av den amerikanske stjernen, Miss Knock Out Noire, blir en heldig utvalgt mann ikledd kaninører før han får en dans av Jessica Rabbit, spilt av Novelty Starr. Damer i alle slags kroppsfasonger viser seg gledelig frem, og selv om noen starter i spennende kostymer og inntar ulike roller, som marionette, kanin og husmor, ender samtlige opp med å kaste klærne og vise frem det de har under. Showet består av musikk, forførende dansing og lite klær. Det er imponerende hvor mye selvtillitt som oser fra disse damene, og er det noe vi har skjønt denne kvelden, er det at de elsker sin egen kropp – og hverandres. De hyller hverandre, de viser stolt frem det de har og publikum gir enorm respons hele kvelden. Det er tydelig at det vi har sett i kveld har vært godt mottatt av de aller fleste.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKvelden avsluttes med en diskusjon rundt temaene selvbilde, sexappeal og stripping, og svært mange blir igjen for å høre hva damene har å si om dette. Det er tydelig at publikum ikke er kritisk til det å vise seg frem på denne måten, og det er et sterkt fokus på selvtilliten jentene får av å danse. Videre påpekes det at det er stor forskjell på burlesque og stripping, da man i stripping lar tilskuerne ha makten, mens det i burlesque handler mye mer om danserne og deres makt.

Show og debatt er over, og vi har sett noe vi aldri har sett før. En mørk høstkveld i oktober ble plutselig til noe helt annet, og det virker som om de aller fleste er godt fornøyde med å ha tatt turen til Chateau Neuf denne mandagskvelden.