Onsdag kveld var kjelleren på Chateau Neuf full av medlemmer som alle ventet på at ekstraordinær generalforsamling skulle starte. Forsamlingen var innkalt for å bestemme hva man skal gjøre med tanke på den fremtidige administrative og økonomiske strukturen i Det Norske Studentersamfund.

Som forventet etter tidligere generalforsamlinger, kom det en rekke vittige bemerkninger i forsamlingens live-feed på Twitter mens diskusjonen pågikk. Kveldens største overraskelse var hvor raskt og smertefritt det hele utartet seg.

Under følger en ytring fra Hovedstyret ved Det Norske Studentersamfund:

På Det Norske Studentersamfunds’ (DNS) ekstraordinære generalforsamling 1. oktober ble det vedtatt at styret i DNS gis fullmakt til å kjøpe aksjene som UiO og SiO har i Chateau Neuf AS (driftselskapet med ansvar for barvirksomhet og utleie på Chateau Neuf) for én krone per eier.

Et aksjekjøp vil innebære at DNS blir eneeier av CN AS. Formand Martin Tveten mener at dette vil være positivt for den interne omstruktureringsprosessen man har planlagt siden april i år:

– Det Norske Studentersamfund står nå langt friere til å gjennomføre omstruktureringene vi mener er nødvendige for å effektivisere aktiviteten til DNS og CN AS. Vi har satt ned en komité bestående både av frivillige, ansatte og eksterne representanter for å utrede hvordan organisasjonen kan bygges opp for å sikre det beste tilbudet til Oslos studenter.

Styret planlegger å begynne iverksettelsen av tiltakene foreslått av komitéen i og med ordinær generalforsamling 8. november. Tveten mener man nå er godt i gang med å legge grunnlaget for den videre prosessen:

– Omstruktureringsprosessen vil ta tid, men aksjekjøpet er et første skritt i riktig retning.

Frem mot månedsskiftet vil styret i DNS forhandle med UiO og SiO for å sikre at aksjene kjøpes med best mulige vilkår for DNS.

– Det er et klart krav fra vår side at rammevilkårene for frivillig studentaktivitet på Chateau Neuf ikke skal være noe dårligere enn de har vært tidligere; helst skal de være bedre, sier Tveten