Det relativt ferske konseptet Vin & Vinyl har brukt året på å etablert seg som et fast innslag annenhver onsdag. Nå får stadig flere øynene opp for platesnurring med vin.

Konseptet er såre enkelt. Artister, journalister og andre musikkinteresserte inviteres til å spille vinylplatene sine og fortelle historiene bak musikken, i biblioteket på Chateu Neuf. I tillegg til å bli kjent med artister du liker og få servert morsomme historier, er det også mye å lære for alle.

Oslos frieste platekusksofa?
Det er Arrangementsutvalget ved Malene Bøyum og Susanna Mattsson som står for både arrangering og arbeidet med å booke gjester til kveldene.
– Når vi kontakter mulige gjester sier vi til dem at her kan de kan spille og snakke om hva de vil, det kan være både seriøst, tullete og alt imellom, det er opp til dem.
Friheten er kanskje en av grunnene til at så mange synes det er morsomt å bli spurt, selv om Vin & Vinyl ikke kan tilby noe honorar.
– Noen ganger har vi et tema vi vil vise fram og forsøker å finne folk som kan passe til det, andre ganger prøver vi å få en spesifikk artist. Det kan være aktuelle temaer, men like ofte er de tidløse.
Arbeidet deres har sørget for mange forskjellige gjester til biblioteksofaen på Chateu Neuf. Egil «Bare Egil» Hegerberg, Kristopher Schau og nå sist medlemmer fra utestedet Blå’s husband, Frank Znort Quartet. FZQ vartet opp med musikk og historier både fra sine mange inspirasjonskilder, og fra turer og turnéer til Jamaica, Uganda og Tanzania.

Foto: Bjørnar Berge // Studentenes Fotoklubb

Foto: Bjørnar Berge // Studentenes Fotoklubb

Radiovertenes inntog
Akkurat nå ser Malene og Susanna fram til to av høstens høydepunkter, Guilty pleasures med Ramona og Siggen fra P3 neste onsdag, og metal-kveld med programlederne fra Overkill på Radio Nova senere på høsten.
– Guilty pleasures blir litt som en slags spotify-kveld, mens gutta fra Overkill kan en masse fun facts om Metal, så her er det noe for enhver smak!
Selv om Vin & Vinyl har gått fra seier til seier i året som har gått har de stadig ambisjoner om å overgå seg selv. For Susanna hadde drømmegjesten vært Morten Harket.
– Han er så kjent at det nesten hadde blitt absurd, også liker jeg musikken hans i tillegg. Besøk fra Ari Behn kunne kanskje også ha vært noe!
Malene drømmer derimot om Melodi Grand Prix-kveld med Jahn Teigen.
– Hvis det er noen som brenner inne med en god idé er det bare å si ifra. Vi er alltid åpne for innspill!

Neste Vin & Vinyl er Onsdag 24. september med Guilty pleasures med Ramona og Siggen fra P3. Og kanskje blir det kake også!