Jenny er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og driver sitt eget designfirma der hun blant annet har gjort mye designarbeid for TV2, og prosjekter som TV2 Bliss, TV2 Sporty og OL-sendingene fra Sotsji tidligere i år.

Foruten designarbeid driver hun tegneseriebloggen «Livet blant dyrene», der hun med humor og et aldri så lite skråblikk skriver og tegner tanker om livet sitt. I sommer ble hennes blogginnlegg om kroppspress publisert i Aftenposten og en kort stund senere gikk hun også Aftenpostens til tider krasse kommentarfelt friskt i møte.

Før designertilværelsen var hun imidlertid svært aktiv hos oss ved Det Norske Studentersamfund, der hun blant annet tilbrakte et år som leder for designgruppa i Kommunikasjonsavdelingen (KAK).

Hvorfor ble du med i Studentersamfundet?

Etter at jeg var ferdig med studier på Kunsthøgskolen i Oslo var jeg litt i et vakuum der jeg nettopp var ferdig med studier og så etter jobb. Etter tre år i studier så kan det være lettere sagt enn gjort, og siden jeg har gått visuell kommunikasjon trengte jeg en portfolio hvor jeg kunne vise til arbeid jeg hadde gjort. Så jeg sendte en søknad til Studentersamfundet som jeg så kunne være en god mulighet til å få arbeidserfaring. På den tiden visste jeg ikke om designgruppa i KAK eller at Studentersamfundet var åpent for alle, men jeg ble tatt veldig godt i mot og ble en del av designgruppa veldig raskt!

Hva gjorde du på Studentersamfundet?

Jeg startet som designer i Kommunikasjonsavdelingen (KAK), hvor jeg blant mange andre oppgaver også fikk ansvar for å utforme en grafisk profil for STUDiO-festivalen (Studentfestivalen i Oslo), hvor jeg fikk veldig frie tøyler. Det syntes jeg var veldig gøy! Det siste halvåret jeg var aktiv, var jeg også leder for designgruppa i KAK. Når det er sagt, var det nok den sosiale delen jeg brukte mest tid på.

Hva er Studentersamfundet for deg?

Masse! Først og fremst er Studentersamfundet for meg veldig mange kule folk og mye spennende arbeid.

Hvilket minne står sterkest fra tiden på Studentersamfundet?

Jeg fant kjæresten min her, og vi har vært samboere i to år. For meg personlig er det mitt største minne. Ellers husker jeg spesielt arbeidet med STUDiO-festivalen godt – det var en måned med hektisk arbeid jeg til slutt ble fornøyd med.

jenny_jordahl_comicHvilke tre ting var viktigst for deg i tiden på Studentersamfundet?

Til å begynne med var det å få god arbeidserfaring som jeg kunne legge til i min portfolio, men det var det hyggelige sosiale miljøet ved Studentersamfundet som fikk meg til å bli. Vennskap og kontakter var veldig viktig.

Hvordan var du som person under din tid ved Studentersamfundet?

Litt famlende og usikker til å begynne med rett etter at jeg var ferdig med studiene, men det var et veldig trygt miljø og jeg vokste veldig av det å være leder. Etter hvert lærte jeg mye om å jobbe med folk.

Hva lærte du på Studentersamfundet som du har hatt mest utbytte av?

Jeg lærte at som leder så må man være veldig tydelig. Det hjelper sjeldent å spørre forsiktig om noen kunne tenke seg å gjøre en oppgave som bør være gjort; det er mer effektivt å gi klar beskjed og tidspunkt for arbeidsoppgaver og så videre. Man kan vel si at jeg har lært mye om prosjektledelse ved Studentersamfundet.

Når var du på Chateau Neuf sist?

Forrige tirsdag! Jeg er styremedlem i OSTLO – studentenes ystelaug, og vi møtes til tider på Chateau Neuf. Jeg er ellers ganske ofte innom – blant annet er jo kjæresten min fremdeles aktiv i EDB-gruppa – men for min egen del tar jeg oftest turen dit fordi mye av det som skjer der er gøy.

Var du en skippertaksstudent?

Jeg er strukturert, men ble nok litt påvirket av andre studenter og deres skippertaksvaner etterhvert. Når alt kommer til alt var jeg nok likevel et ordensmenneske og jobbet kontinuerlig.

Er det noe du vil si til aktive på Studentersamfundet nå?

Jeg syns det er utrolig hyggelig at Kommunikasjonsavdelingen stadig holder det gående – det er veldig godt å se!