Lørdag 24. mai ble det avholdt generalforsamling for Det Norske Studentersamfund. Rundt 70 medlemmer av Studentersamfundet møtte opp, både for å bli orientert om arbeidet til Hovedstyret og de enkelte utvalgene, men også for å bidra med til bestemmelsene om hvordan organisasjonen skal se ut fremover.

Generalforsamlingen er Det Norske Studentersamfunds høyeste organ, og det eneste organet som har mulighet til å foreta endringer av Studentersamfundets lover. Alle som har vært medlem i mer enn to uker før generalforsamlingen avholdes har stemmerrett. I tillegg til medbestemmelsesmuligheten, gir deltagelse på generalforsamling deg en unik innsikt i hvordan en stor frivillig organisasjon fungerer.

Akkurat denne generalforsamlingen var særlig viktig, da blant annet godkjenning av strategiplan var på agendaen. Strategiplanen er et av Hovedstyrets viktigste styringsdokument; det gir Hovedstyret en instruks fra generalforsamlingen om hvilken retning de ønsker organisasjonen skal ledes. Hvert enkelt Hovedstyre er pliktig i å utarbeide en handlingsplan som sier noe om hvordan de selv planlegger å arbeide mot målene nedtegnet i strategiplanen.

“På årets generalforsamling ble det holdt en appell for å ta en Tappetårnet-vakt og slik muliggjøre at barene på huset kan drives frivillig.”

I tillegg ble det, etter mange tidligere forsøk, endelig vedtatt at Hovedstyret kan søke studielånskompensasjon fra Velferdstinget; det vil si at man søker penger tilsvarende to studielån, som skal gå til formand og viceformand. Hensikten er å frikjøpe vervene, slik at de slipper å ta deltidsjobb ved siden av verv og studier. Et av hovedargumentene var at man da også kan forvente mer av disse to personene, som da skal bruke all tiden de ikke studerer på å styre Det Norske Studentersamfund.

Generalforsamlingen er også et ideelt sted for å gi beskjeder man at ønsker store deler av medlemsmassen skal høre. På årets generalforsamling ble det holdt en appell for å ta en Tappetårnet-vakt og slik muliggjøre at barene på huset kan drives frivillig. Flere av de oppmøtte valgte å skrive seg opp til å ta et skift.

Jeg har selv deltatt på generalforsamlinger helt siden jeg ble med i Studentersamfundet for tre år siden. Å delta på disse gjorde at jeg opplevde å ha en innflytelse på noe som var mer enn meg selv; på en organisasjon som har eksistert lenge før jeg ble født, og håperfullt vil eksistere lenge etter jeg er død og begravet. Å delta på generalforsamling gir meg en følelse av eierskap til denne organisasjonen.