Studentersamfundet kler seg om til brasiliansk karneval lørdag 8. mars.

Konfettien har lagt seg, og trommene har stilnet etter fem dager heidundrende fest i karnevalbyen Rio de Janeiro. Brasilianerne har satt standarden, og nå benytter studentene ved Det Norske Studentersamfund seg av anledningen til å invitere Oslo-boerne vekk fra det grå været i mars, og vie en kveld til sommer, samba og sang.

1013230_10152295097627292_1227959069_n

Samba sammen
Lørdag 8. mars bryter levenet løs i Betong-kjelleren på Chateau Neuf. Sammen med Latinamerikansk Forening ved UiO inviterer Samfundet til brasiliansk karneval med stedsriktig musikk, drikke og snacks, godt over 10.000 kilometer fra Rio.
– Det blir først og fremst en stor fest. Karnevalet i Rio er nok mer festival og parade, men vi satser heller på å trekke inn så mye av brasiliansk kultur og festligheter som mulig, forteller Camila Luque entusiastisk.
– Og så kan folk få litt sommer i mars, skyter Marlene Bøyum inn.

Ingen fjærkrav
De to påpeker at de ikke forventer at alle skal komme i kostyme. Fargesprakende klær, paljetter og fjær er tross alt ikke noe alle har liggende, og hovedfokus er å inkludere så mange som mulig i en varm og vill feiring.
– Vi vil ikke utelukke noen, så det er ingen som helst kleskode. Men det hadde jo vært veldig kult hvis noen hadde lyst til å kle seg litt opp, sier Luque.
Karnevalstemningen skal skapes ved hjelp av lys og lyd, med iskalde carprinas og velsmakende coxina.

Sydlig stemning

Malene Bøyum, Camila Luque. Foto: Sindre Sverdrup Strand

Malene Bøyum, Camila Luque. Foto: Sindre Sverdrup Strand


Brazilianske dansere leder an i sambaen, brasilianske musikere stemmer opp, og “Rio DJ-neiro” snurrer plater.
– Bandet pleier å spille på Café Brazil, og de er veldig gode. De kommer garantert til å få stemningen opp på ordentlig karnevalnivå, sier Luque.
Arrangørene forteller at brasiliansk karneval er noe man lenge har hatt lyst til å arrangere i Det Norske Studentersamfund, og at det er en stor gjeng med veldig gira mennesker som nå bruser med fjøra i påvente av den store kvelden.
Så hold av lørdagen. Det blir muito bom!