Skrevet av Gry Elise Ellinggard

Fredag 14.februar er det klart for fest på Betong, og vi har vært så heldige å få DJ’ene Marit Soldal, Morten Vee og Kevin Fauske til å spille for oss. Skribentersamfundet fikk derfor muligheten til å møte denne flotte gjengen. Vi måtte jo finne ut litt mer om hvem de egentlig er, og hvordan de kan bidra til å skape en minnerik kveld for festklare studenter.

Mens Marit står for oppvarmingen, tar Kevin og Morten seg av showet, og spiller oss inn i de sene nattetimer, med det kollektive målet om å spille dansbar musikk og lage en magisk kveld.

Vi kan jo begynne med alder, yrke og sivil status?
– Kan jeg si at jeg er 17 og arrangert gift? Det er jo litt morsomt. Studentene er vel ikke så seriøse?, ler Marit. Hun studerer psykologi og jobber som researcher, i tillegg til at hun driver ”Kososuru.com”, et nettmagasin drevet av en gjeng kreative jenter. I tillegg har de et månedlig klubbkonsept på Fisk&Vilt, kalt KOSOCLUB.

“Vi spiller musikk som vi kunne tenke oss å danse til selv”

Morten Vee & Kevin Fauske

Morten Vee & Kevin Fauske

Morten er 27 år gammel, har samboer, og jobber som filmfotograf og produsent. – Det er også viktig å få frem at vi er tre seriøse individer med en fantastisk hobby. Kevin er også 27 år, har tidligere studert klesdesign, og har en bachelor i markedsføring. Til daglig jobber han som stillsfotograf, i tillegg til å booke, promotere og gjøre den grafiske profilen til Fisk&Vilt. Hva angår sivil status, blir det nok rødt på han også.
Kevin og Morten har base på Fisk&Vilt, og det er der de føler seg hjemme.
Begge gutta er fra Bergen, og kaller seg selv klimaflyktninger, mens Marit er fra Notodden, et sted hun forbinder med mange kreative mennesker.

De sier de har lite peiling på hva de har i vente når de tropper opp på Betong på fredag, men de understreker at de gleder seg. – Vi tar med masse ting, så ser vi hva som skjer! Gutta har aldri spilt på Chateau Neuf før, og heller aldri vært der noe særlig. Marit, derimot, spilte på Betong under Gullfisken, og har også jobbet i Radio Nova.

Så, hva kan vi forvente oss på Betong 14.febrar?
– Det blir FÆST, bryter Morten ut.
– Vi spiller musikk som vi kunne tenke oss å danse til selv, sier Marit.
– Også har vi jo jævlig fet musikksmak da, fortsetter Kevin.
Kevin trekker videre frem at de spiller mye nytt og har et moderne lydbilde. – Vi har bredde, spiller variert, og vi ser hva som engasjerer publikum.
– På fredag skal vi ha det gøy, sier de. – Folk bør pusse joggeskoene sine og ta på luftig og behagelig tøy. Gjerne også yogapants! Det er viktig å tøye godt ut på forhånd. Også må folk ha glow sticks, det er viktig!

“Vi har hatt noen store opplevelser, og håper selvfølgelig vi har flere i vente”

Hva er det som inspirerer dere til å drive med musikken?
– Det som inspirerer oss er jo feedback fra publikum. Når vi ser at folk har det gøy, og alt klaffer, da er det helt magisk. Også er det utrolig gøy å bli kjent med så mange nye folk.

Marit Soldal

Marit Soldal

De har også noen spesielle opplevelser som sitter igjen. Kevin og Morten trekker frem en gang de måtte spille på en fest for utelivsbransjen, full av DJer de ser veldig opp til. Alt klaffa, og de fikk fantastisk tilbakemelding. En annen gang var på Rockefeller foran 1500 mennesker. – En hendelse oppsto der de i all hast trengte en DJ, og vi hørte noen rope “Er det en DJ i lokalet?” Vi var forberedt, og hadde minnepennen med musikken i lomma, og plutselig hadde vi gått fra å være to av gjestene, til å spille på festen.
Gutta forteller at de måtte gå gjennom Instagram dagen etter for å se om de klarte å oppspore noen bilder.
– Vi har hatt noen store opplevelser, og håper selvfølgelig vi har flere i vente, avslutter Morten. Mens Morten og Kevin har lang erfaring med DJ-bransjen, har Marit jobbet med musikk i et halvt års tid. Interessen for musikk har dog alltid vært der.

Når jeg avslutningsvis spør om de har noe forhold til valentines, svarer de ”Nei”, hele gjengen.
– Valentines – er det noe nytt og trendy som har kommet? sier Kevin humoristisk.

Jeg takker gjengen for en hyggelig prat, og ønsker de lykke til på fredag. Vi gleder oss!

Her er en smakebit av hva vi har i vente:

Kevin Fauske 

Morton Vee