Fredag 6. september vil NRKs siste direktesendte partilederdebatt før valget holdes hos oss i Storsalen på Chateau Neuf. Det vil bli en intens kveld der partilederne møtes til debatter, minidebatter, statsministerduell og sluttapeller. En glimrende anledning til å få den siste lille oversikten du trenger før du går til stemmeurnene, men det kan jo kanskje lønne seg å ha en viss peil før den tid. Lenger ned på denne siden får du derfor mulighet til å bli litt bedre kjent med partilederne i forkant av partilederdebatten.

I en ny miniserie frir Stian Blipp og Ratna Elisabet Kamsvåg til unge velgeres politiske interesse, gjennom spontane tolkninger av partilederne og deres politikk. Tore Sagen er humorgarantist og agerer som redaktør og regissør

Serien har fått tittelen ‘Valgkrampen 2013’, hvor du får et lavskuldret intervju med åtte partiledere, alle gestaltet av Stian Blipp. Her møter han programleder Ratna Elisabet Kamsvågs kritiske spørsmål med uventet åpenhjertige svar. Innholdet er stort sett seriøst – innpakningen hele tiden det motsatte. Ideen er å lage profiler av de politiske partiene uten innvirkning fra partiorganisasjonen selv, rent bortsett fra at alle partilederne faktisk har lånt bort sine egne klær til opptaket.

– Å spille inn åtte forskjellige karakterer i åtte episoder på åtte timer hørtes ut som galskap, men jeg liker gale ideer og kunne ikke si nei, sier Blipp. Ambisjoner om å replisere partilederne med høy troverdighet har han ikke eller for den del ønske om å gå dem i næringen, men blir veldig glad hvis han har klart å få i det minste én velger ned fra gjerdet.

Forbered deg før partilederdebatten 6.september, og ta en titt på filmene nedenfor.

Intervju med Stian Blipp som Jens Stoltenberg (Ap)

Intervju med Stian Blipp som Siv Jensen (FrP)

Intervju med Stian Blipp som Knut Arild Hareide (KrF)

Intervju med Stian Blipp som Erna Solberg (Høyre)

Intervju med Stian Blipp som Liv Signe Navarsete (SP)

Intervju med Stian Blipp som Audun Lysbakken (SV)

Intervju med Stian Blipp som Trine Skei Grande (Venstre)

Intervju med Stian Blipp som Bjørnar Moxnes (Rødt)

Filmene er støttet av minstemme.no, et nettsted for læring om demokrati og deltakelse.