Galla er mye. Galla på Det Norske Studentersamfund er fylt av tradisjoner og interne merkeligheter. Alle – både medlemmer, ikke-medlemmer, veteraner og aktive – er velkommen til disse tradisjonene og merkelighetene, hvor man feirer grunnlov og broderånd.

Elegante galladeltakere. Foto: Bjørnar Berge

Elegante galladeltakere. Foto: Bjørnar Berge, Studentenes Fotoklubb.

Galla er eleganse. Før solen går ned, er galla sprading over gulvet på høye hæler, mens kjolen løftes elegant slik at den ikke skal bli skitten. Galla er vakker posering foran fotoveggen og mingling med imponerende treffsikkerhet på komplimentene. Galla er treretters middag med medfølgende bordkavaler, taler og sanger.

Galla er vonde sko. Når solen har gått ned, er galla hemningsløs macarenadansing på sokkelesten.

“Broderånd” er ordet som gjentas. Studenter og broderånd.

Galla er grunnlovsfeiring. Når solen til slutt står opp igjen, har galla blitt til 17. mai. De siste tapre gjestene kan tusle ut i Betonghaven for hjemmelaget frokost med tilhørende soving på hverandres skuldre. Gallakjoler byttes ut med bunad, og man er klar for nedlegging av krans på Eidsvolls plass. Formand holder tale tre meter over bakken, balanserende på statuen av Wergeland. “Broderånd” er ordet som gjentas. Studenter og broderånd.

Formand holder tale ved Wergeland. Foto: Malene Bøyum

Formand holder tale ved Wergeland. Foto: Malene Bøyum

17. mai er å gå i tog. Den Norske Studentersamfunds delegasjon marsjerte nedover Karl Johan, samlet bak en ny, stor fane, før det ble poengtert at man ikke får lov til å gå i tog uten tillatelse.

Galla og 17. mai er fremfor alt feiring. Feiring av oss selv, av landet vårt, og av Studentersamfundet vårt. Og av broderånden som binder oss alle sammen.