5. mai har Teater Neuf premiere på teaterforestillingen «Havet» i Teatersalen, og skal vi tro gjengen bak stykket, blir det et møte med både uvitenhet og fremmedfrykt.

Forestillingen «Havet» dreier seg i korte trekk om en liten monokultur ved kysten et eller annet sted. Et krigsskip forliser, og en soldat vender ikke hjem i live. Hendelsen får økonomiske og sosiale konsekvenser for det lille samfunnet.

Forholdet menneskene har til naturen later nærmest til å være opphørt, og i deres egne omgivelser kan det kan se ut til at alt vann er borte. Hva vil skje hvis også oljen tar slutt? Finnes det mer på bunnen av havet? Deres kulturelle identitet er sannsynligvis på avveie, og de tyr til uvante midler for å gjenopprette balansen. Hvor skal de lete? Hvor kan de legge på svøm? Og hvor lenge kan et menneske overleve uten vann?

Forestillingens produsent, Guro Flaarønning, forteller at prosessen begynte allerede i slutten av januar. I månedene frem mot mai har teateret arbeidet med dramaturgi og visuelt utrykk for å tydeliggjøre at redselen for havet kan være et bilde på uvitenhet og fremmedfrykt.

«Havet» (The Sea), er skrevet av den engelske dramatikeren Edward Bond. Opprinnelig ble stykket skrevet og produsert for Royal Court Theatre i 1973, men nå har det altså funnet veien til Teater Neuf og Teatersalen. Det er fristende å tro at vann vil være et viktig element når forestillingen har premiere førstkommende søndag, men Guro lover at publikum også kan forvente seg å se et uttørket landskap hvor havet er et ukjent og uoversiktlig element.

Skjermbilde fra teaseren til teaterforestillingen «Havet».

Skjermbilde fra teaseren til teaterforestillingen «Havet».

Forestillingen spilles på Teaterscenen på Chateau Neuf 5. mai kl. 17:00,
og 6. og 7. mai kl. 19:00. Billetter koster 50,-/70,- og kan kjøpes i døra
eller bestilles på havet.billett@gmail.com.

Sjekk ut teaser til forestillingen HER
Eller forestillingens Facebook-arrangementet HER