I forbindelse med Det Norske Studentersamfunds 200-års jubileum, har Skribentersamfundet vært ute og pratet med kjente ansikter som har vært engasjerte ved studentersamfundet i løpet av de siste to hundrede år.

Denne gangen har vi stilt våre ti kjappe spørsmål til humoristen og TV-produsenten Harald Eia.

Navn: Harald Eia
Alder: 47
Yrke: TV-produsent
Studie: Sosiologi. Cand. polit.

1. Hvorfor ble du med i Det Norske Studentersamfund?
Sammen med to kompiser hadde jeg startet et band: «Tredj Minst I Klassen». Vi var ikke veldig flinke til spille, ganske dårlige, egentlig. Men vi trengte en scene hvor vi kunne ha vår konsertdebut så vi kunne komme i gang med karrieren. En i bandet kom på følgende idé: I stedet for å vente på å bli plukket opp av en konsertarrangør, kan vi heller begynne som konsertarrangører sjøl. På den måten kan vi arrangere vår egen konsert. Derfor ble vi med i DNS. På første og beste studentarrangement hadde vi vår debut. Vi spilte elendig. Og karrieren tok aldri av. Men da var vi med i DNS, og likte oss der.

2. Hva gjorde du på DNS?
Arrangerte en del fester. Lånte kontorene og ringte til kjæresten min som studerte i Frankrike. Det ble en voldsom telefonregning. Unnskyld.

3. Hva er DNS for deg?
Et sted man kunne ha nøkler til og gå til når man ville. Som en slags studentklubb sånn som jeg hadde sett på amerikanske collegefilmer (senest i The Social Network).

4. Hvilket minne står sterkest hos deg fra tiden på DNS?
Intimkonserten Ole Paus hadde for oss inne i klubblokalene. Jeg trodde nesten ingen var så hyggelige og greie. Etterpå trodde jeg det var noe jeg hadde drømt. Og at det var så lett å få tak i flipperspill. Jeg trodde man trengte et slags løyve eller noe. Men neida.

5. Hvilke tre ting var viktigst for deg i studietiden?
Få gode karakterer og bli best. Bli et klokt og interessant menneske. Finne en måte å bli rik og berømt på.

6. Hvordan var du som person på den tiden?
En blid, men litt slitsom type.

7. Hva lærte du på DNS, som du har hatt mest utbytte av?
At det er ganske lett å få til ting hvis man allierer seg med andre.

8. Når var du på DNS sist?
Jeg gjetter på 1990.

9. Når slutter kvelden for deg?
Når vinninga går opp i spinninga. Som oftest skjer det ca kl 03.00.

10. Var du en skippertaksstudent?
Nei. Skulle gjerne vært det. Men jeg var ikke begavet nok til å være det. Jeg leste jevnt og trutt. Jeg ville bli best. Men klarte ikke alltid det. Langt ifra.

 _________________________________________________________________

Se også første sak i denne nettseiren, hvor vi tok en prat med tidligere formand, og nåværende stjerneadvokat John Christian Elden.