Lørdag var tiden endelig kommet for atter en gang å fylle opp slottet vårt på Majorstuen med alle byens festglade studenter. En årelang tradisjon skulle få se dagens lys for trettende gang. Det var tid for vårens vakreste eventyr. Det var tid for Alle Festers Mor.

Gærne forskere serverte blå væske i glasset. Foto: Glenruben Engen Larsen/Studentenes Fotoklubb

Gærne forskere serverte blå væske i glasset. Foto: Glenruben Engen Larsen/Studentenes Fotoklubb

Oslos studentforeninger hadde krøpet ut av sine vante miljøer og hus, og samlet seg på Chateau Neuf for å sette siste hånd på verket før kveldens festligheter kunne begynne. Tjue barer med tjue ulike konsepter begynte å ta form idet klokken nærmet seg ni og dørene var i ferd med å åpnes. Det som kunne se ut som et lystig samarbeid om å lage én stor fest, var i virkeligheten en intens konkurranse om å lage den mest gjennomførte baren. Dekorasjon, kostyme, musikk, underholdning – ingenting var tilfeldig. Til og med barmenyene var skreddersydd for å passe kveldens temaer.

Møbelhuset IKEA kunne for anledningen tilby noe annet enn Billy-bokhyller…

Verdensrommet var godt representert med en egen Space-bar. Foto: Glenruben Engen Larsen/Studentenes Fotoklubb

Verdensrommet var godt representert med en egen Space-bar. Foto: Glenruben Engen Larsen/Studentenes Fotoklubb

Resultatet ble en eneste stor labyrint av barer – alt fra fengselscella til B-gjengen, til et disco i Betong eller Basketfest i biblioteket. På teaterscenen kunne man møte på gærne forskere som serverte blå og skummel væske i glasset, mens de grønne drinkene ble servert av 20-tallets Flapperjenter i BokCaféen. Møbelhuset IKEA kunne for anledningen tilby noe annet enn Billy-bokhyller, den glade gjengen i den hillbillyinspirerte baren bød på rutete skjorter og Dolly Parton, og en BAR-neskole var også på plass, naturligvis. For å nevne noe. Fysikkforeningen vant prisen for beste bar,  med sin “Space bar” – en detaljert blanding av astronauter, verdensrom og Star Wars.

Superfamily i Betong. Foto: Elisabeth Gripsrud/Studentenes Fotoklubb

Superfamily i Betong. Foto: Elisabeth Gripsrud/Studentenes Fotoklubb

For de som trengte en pause fra å hoppe fra bar til bar, kunne kveldens program også by på hopping foran scenen i Betong, til Superfamilys fengende musikk.

Utover kvelden ble huset fylt opp av byens studenter, og etter hvert som kvelden nærmet seg slutten, var stemningen like god som den bør være når Det Norske Studentersamfund åpner dørene og byr opp til helhusfest.

”Det blir, som alltid, legendarisk,” lovet vi på forhånd. Og legendarisk, dét ble det.

Vi har lagt med et lite knippe bilder tatt av Studentenes Fotoklubb. For mer bilder kan du sjekke ut Studentenes Fotoklubb på flickr, eller like oss på Facebook.