Når Sivert Høyem står på scenen i Storsalen lørdag 26. januar, går tankene til Madrugadas spede Oslo-begynnelse, tre etasjer lengre ned i bygget.

Sivert Høyems første konsert i 2013 finner sted i Storsalen på Det Norske Studentersamfund. Studentersamfundet har fått tak i en av landets største soloartister til semesterstart, og publikum kan vente seg en ærlig og rå Høyem på scenen.

– Jeg vet ikke helt hvordan det blir selv ennå, men jeg tar med meg turneen jeg hadde før jul. Det var en fantastisk opplevelse for min del, og stemningen var helt elektrisk. Det var tydeligvis noe publikum hadde ventet på, forteller Høyem.

36-åringen har turnert med både gammelt og nytt, med det ferskeste fra EP-en Where is my Moon? som ble sluppet i september i fjor.

– Repertoaret består av både gamle og nye soloting, men mer Madrugada-stoff også, røper Høyem.

– Vi øvde lenge i backstage-området i Betong, og skrev mye av den første plata vår der.

Mye historie

Suksessbandet spilte sin siste konsert i slutten av 2008, etter at gitarist Robert Burås døde i 2007. Gitaristen ble med i bandet samtidig som Madrugada, da kalt Abbey’s Adoption, slo seg ned i Oslo i 1997. De første årene i hovedstaden fungerte de som et slags husband i Slemdalsveien 15.

– Vi øvde lenge i backstage-området i Betong, og skrev mye av den første plata vår der, forteller Høyem.

At han nå skal spille i Storsalen, synes Studentersamfund-veteranen er skikkelig stilig.

– Det blir stort å spille oppe i Storsalen. Jeg gleder meg veldig, forteller Høyem.

– Jeg hadde en fantastisk turné i fjor, men i år blir det ikke like mange jobber. Det blir mest jobbing med et nytt album. Jeg gleder meg til fortsettelsen på turneen.

– Det blir stort å spille oppe i Storsalen. Jeg gleder meg veldig.

Ærlig konsert

Når Høyem går på Studentersamfundets hovedscene, er det med et mye enklere uttrykk enn mange vil kjenne igjen fra Madrugada-dagene. Med 36-åringens solokonserter er det kun noen gitarer mellom publikum og Høyem.

– Det er en renhet jeg liker veldig godt. Jeg føler dette er veien for meg å gå, og det er viktig for meg å gjøre dette, sier han.

Siden Madrugada forsvant i 2008, har Sivert Høyem gitt ut to album, samt den tidligere nevnte EP-en Where is my Moon?.

Da EP-en kom, overrasket den mange ved å bryte med den tunge og kompromissløse Long Slow Distance fra 2011, men Høyem vet ikke om han er mer munter nå enn da.

Og han er stadig kompromissløs – og stolt av det.

– Jeg har holdt det jeg holder på med rent, og ikke apet etter. Jeg har ikke gjort teite ting for å bli sett, og det er jeg stolt av.

Sivert Høyem sin nettside
Sivert Høyem På Myspace
Sivert Høyem på Facebook
Sivert Høyem på Twitter

Sivert Høyem kan oppleves i Storsalen lørdag 26.januar. I tillegg får han med seg Egil Olsen som oppvarming.

Billetter til konserten kan kjøpes på billettserivce.no eller i billettluken på Chateau Neuf. NB! Til denne konserten er det er kun mulig å kjøpe billett for medlemmer av Det Norske Studentersamfund! TIPS: Du kan bli medlem ved å kjøpe medlemskap på nettsidene våre eller i døra.

Konserten arrangeres i samarbeid med Kultur- og velferdsutvalget ved UiO.