Studenter flest har god tid på lørdager. I Klubbscenen på Chateau Neuf tilbyr månedens siste lørdag bedre tider enn de fleste. Konseptserien Tidsmaskin tok oss sist lørdag tilbake til 1969 og Woodstock.

Jimi, Janis og Jefferson Airplane fylte Klubbscenen med fantastisk Woodstock-stemning sist lørdag. De store folkemengdene som fylte den amerikanske byen Bethel i 1969 var dessverre fraværende.

Det ble upåklagelig groovy da Tidsmaskin åpnet for årets siste reise tilbake til festligere tider. For å kontrastere Oslo-høst og eksamensmas, var det sommer, fred og kjærlighet som stod på menyen. DJ Joao Caveira fra Revolver snurret plater, og gav kvelden et fantastisk soundtrack. Sjelden har jeg hørt så konsekvent god musikk på byen før. Aldri, faktisk, men dette er nye gamle tider.

For å kontrastere Oslo-høst og eksamensmas, var det sommer, fred og kjærlighet som stod på menyen.

Desire Vaksdal vil holde tidsmaskinen gående. Foto: Sindre Strand

Og når vi først skal drømme, bør vi også drømme om at flere får med seg at noe faktisk skjer på Klubbscenen den siste lørdagen i måneden. Langt fra å matche Woodstocks, på det meste, 450 000 gjester, var oppmøtet en smule glissent denne gangen. Noen hadde funnet veien inn i tidsriktige klær, og dermed sikret seg gratis inngang til festen, men altfor mange endte nok, også denne gangen, opp på overfylte, generiske utesteder i sentrum.

Der gikk dere virkelig glipp av noe, folkens.

Her blir tidsriktig musikk og tidsriktig drikke servert gjestene

Desire Vaksdal hadde ansvaret for lørdagens Woodstock, og lot ikke det dårlige oppmøtet stjele festivalånden fra henne.

– Vi er temmelig nye, så da blir det mange barnesykdommer. Å få folk til Chateau Neuf på en lørdag er vanskelig, siden det ikke er noen stor tradisjon for det. Og så var vi ikke veldig strategiske som startet midt oppi eksamensjaget.

Tidsmaskin-konseptet er et prosjekt som Studentersamfundet i sin helhet står bak, og er skapt for å gi Oslo-folket en god grunn til å finne veien til betongslottet på Majorstua, også på lørdager. Her blir tidsriktig musikk og tidsriktig drikke servert gjestene, og alle som har kledd seg for anledningen, slipper også inn helt gratis.

Etter å ha gjennomført tre tidsreiser til 60-tallet i høst, er Vaksdal og resten av Tidsmaskin innstilte på å holde tempoet oppe lenge nok til at besøket tar seg opp.

Over nyttår er det 70-tallet som venter.