Silje Christine Andersen stiller til valg som Formand av Det Norske Studentersamfund.

Silje Christine Andersen stiller til valg som Formand av Det Norske Studentersamfund. Foto: Sindre S. Strand

Valgets kvaler

Søndag 11. november skal grunnlaget legges for et stort år i DNS. Valget av Formand er en av generalforsamlingens aller viktigste saker.

Det Norske Studentersamfund feirer 200 år i 2013, og under generalforsamlingen skal det bli avgjort hvem som skal bære fanen for landets eldste studentforening i jubileumsåret.

Bjørnstjerne Bjørnson, Jan P. Syse og Tor Erling Staff har tidligere kalt seg «Formand av Det Norske Studentersamfund». Blir det Silje Christine Andersen eller Kim-Agathon Svarthol Blackhill som slutter seg til rekken denne helgen?

Kim-Agathon Svarthol Blackhill stiller til valg som Formand av Det Norske Studentersamfund.

Kim-Agathon Svarthol Blackhill stiller til valg som Formand av Det Norske Studentersamfund. Foto: Sindre S. Strand

Mer åpenhet

Silje Christine Andersen (22) ønsker å åpne Studentersamfundet mot omverdenen.

Årets yngste kandidat til formandvervet vil fokusere på å trekke til seg flere enn bare Blindern-studentene når Det Norske Studentersamfund feirer 200 år. Med bakgrunn som markedsføringsansvarlig, organisasjonsansvarlig og leder av Oslo student-TV (OSTV), er det markedsføringsbiten 22-åringen ønsker å bruke som viktigste virkemiddel når slottsdørene skal åpnes for alle Oslo-studentene.

– Det er vanskeligere å forene alle studentene i Oslo enn i mindre studentbyer, men det er viktig å huske at vi også har et potensial utenfor de store studentfestene. Nå som vi har jubileum, er det en gylden sjanse til å bygge omdømme, og vi kan bruke feiringen vår til å drive markedsføring.

Når hun stiller til valg ved årets Generalforsamling, er det i et kandidatstyre sammen med viceformandskandidat Ada Moe Fause (23) fra Cinema Neuf og økonomiansvarligkandidat Simone Louise Brassien (22) fra KAK.

På spørsmål om hvorfor akkurat hun bør velges til formand, trekker Andersen frem engasjementet for Studentersamfundet som grunn nummer én.

De gode ideene

Kim-Agathon Svarthol Blackhill (28) vil lede et Hovedstyre som jobber tett med foreningene.

Etter å ha ledet STUDiO-festivalen 2012, er det bare vervet som formand som frister Blackhill. 28-åringen håper å dra nytte av erfaringene fra foreningslivet i og utenfor DNS, og ønsker seg et Hovedstyre som utarbeider ideer, men som lar foreningene stå for gjennomføringen.

– Det blir feil at hovedstyremedlemmene driver og gjør alt mulig annet enn å lede og koordinere. HS er ikke en forening i seg selv, og derfor er det viktig å ha en god dialog med foreningene om hva de faktisk har lyst til å bruke kreftene på, sier Blackhill.

Han håper å kunne utvide Hovedstyret og få inn faste prosjektledere til å føringen i store arrangementer. Og så får Hovedstyret heller styre.

Å utvide HS kan bli en stor jobb. Kandidatstyret som velges, må supplere resten av styret selv, og det avtroppende styret har hatt flere hull i rekkene gjennom perioden. Blackhill tror derimot ikke at rekrutteringen skal sette en stopper for planene.

– Etter året som STUDiO-leder, har jeg fått god kontakt med studentpolitikere og foreningsledere rundt i student-Oslo. Jeg har allerede mange følere ute, og tror det skal la seg gjøre å få et HS med både erfarne DNS-folk, men også litt nytt blod.

Fargevalget er tatt ved myntkast, og er rent estetisk. Grafikk: Sindre S. Strand