John Erik Riley har denne vinteren kommet ut med en roman helt utenom det vanlige. ”Heimdal California” forteller historien om kjendiskokken Balder Mehamn, som har den perfekte jobb, leilighet og kjæreste. Idyllen sprekker når Balder får et illebefinnende under direktesendt tv og når han siden blir tvunget til å gjennomgå fortiden. Den består av terrororganisasjoner som sprenger bomber på vegne av planeten, Noregs Mållag i California, innspillingen av Star Wars, Steve Jobs og livet som hippie på USAs vestkyst.

”Heimdal California” bryter alle grenser for hva som forventes av en roman. Den 900 siders lange boka (hvor 200 av dem er fotnoter) gir en leseropplevelse utenom det vanlige, der fakta og fiksjon blandes sammen til det ugjenkjennelige.

John Erik Riley kommer til Forfatteraften for å avklare grensene mellom fakta og fiksjon, for å fortelle om Norge og USA og om den miljøbevisstes dårlige samvittighet i forbrukersamfunnet