Studentersamfundets Helteuke er et samarbeidsprosjekt mellom Kulturutvalget, Cinema Neuf, Aniara og Norsk Klassisk Studentforening. Vi ønsker gjennom denne uken å rette oppmerksomheten mot heltefenomen. Betegnelser som stordåd, heder, ære og mot vekker gjerne vår assosiasjon og beundring til store personligheter som inspirer oss. La oss hedre dem med denne uhøytidelige feiringen! 

Arrangementer:


12. oktober – Antikkens helter (Norsk Klassisk Studentforening), Lillesalen, kl. 18:00
Foredraget tar sikte i å belyse fra antikkens heltedyrking, til dagens resepsjon.

13. oktober – Zidane: a 21th century portrait (Cinema Neuf), Lillesalen, kl. 19:00
I denne unike filmen blandes sjangrene dokumentar og kunstfilm. Kameraene følger en av verdens beste spillere, Zinèdine Zidane, på nært hold gjennom en hel kamp, for kan ikke fotball på ypperste nivå også være kunst? 

14. oktober – Onsdagsdebatten: Hero? (Kulturutvalget), Betong, kl. 19:00
Kulturutvalget utforsker Den Store Helten med stormannsgalt vidt spenn… Dette blir ikke en debatt i vanlig forstand, med to sider som holder bikkjeslagsmål. Snarere blir det en utforskning av helten og heltedyrkelsen med et stormannsgalt vidt spenn. Her vil vi komme inn på heltens historiske funksjon, bruken av ordet helt, heltens betydning i samtiden, samt det problematiske med den politiske helten. Det hele vil forhåpentligvis samle seg fint sammen til en svært så berrikende samtale.

15. oktober – Barbarelle (Aniara), Jan P. Syses sal, kl. 18:00
Barbarella er en tegneserieheltinne av franskmannen Jean-Claude Forest. I 1968 kom det også en film med Jane Fonda i hovedrollen. Vi diskuterer fenomenet. 

15. oktober – The Wrestler (Cinema Neuf), kl. 19:00
Randy "The Ram" Robinson (Mickey Rourke) er en avdanket fribryter som hadde sin storhetstid på midten av 80-tallet. 20 år senere er han ensom, blakk og egentlig for gammel for bryting, men livet i ringen er alt han kan og kjenner til. Når helsa svikter prøver han å få seg en skikkelig jobb, ta kontakt med datteren Stephanie (Evan Rachel Wood) og bygge på forholdet til stripperen Cassidy (Marisa Tomei). Tross helseproblemene klarer han ikke å holde seg unna fribryterarenaen. Med 20-årsjubileet for den legendariske kampen Ram vs Ayatollah får han en mulighet til en omkamp som skal få ham tilbake i ringen.

16. oktober – Akademisk Vorspiel: Utopi – Mål eller ulykke? (Kulturutvalget), Biblioteket, kl. 19:00
Kulturutvalget tar tak i begrepet som nå om dagen kun brukes i høyresidens utdefinering av venstresiden, grunnet sistnevntes lefling med de forlokkende, men akk så umulige utopier.