Etter å ha blitt brukt til noen av syttitallets mest legendariske konserter og debattmøter har Storsalen fra begynnelsen av åttitallet blitt leid ut til teatervirksomhet. Dette var kjærkomne inntekter for et Studentersamfund som var langt nede økonomisk, men selvfølgelig vanskelig å kombinere med ønsket om å være et studenthus.

De siste årene har Studentersamfundet i samarbeid med Universitet økt aktiviteten drastisk, og i årene som kommer er en av hovedsatsningene å trappe opp studentaktiviteten også i Storsalen. Fra 2008 driver vi nemlig hele huset for aller første gang siden Jan P. Syse i 1971 åpnet og overleverte Chateau Neuf til Studentersamfundet.

Studentersamfundet og Universitetet har laget en opptrappingsplan for årene fremover der vi gradvis har mer og mer studentaktivitet i salen, og allerede til våren har vi flere måneder i strekk med konserter, debatter, teaterstykker og foredrag i Storsalen!

Men allerede under årets studentfestival er programmet tett. Etter å ha vært arena for velkomstseremonien for de internasjonale studentene på onsdag ble Storsalen på fredag gjestet av Trond Viggo Torgersen, som leverte en konsert mange var raskt ute med å sammenligne med fjorårets festivalhøydepunkt Knutsen & Ludvigsen. Flode kom!

Lørdag stod Stavangers store sønn Thomas Dybdahl & The Great October Sound foran en fullsatt Storsal. Ikke mange øyne var tørre når Dybdahl litt uti det andre (eller var det tredje?) ekstranummeret fikk hele salen til å reise seg fra sitteplassene og stimle sammen ved scenekanten for allsang og trampeklapp.

Denne uken er også tettpakket med studentikose arrangementer i Storsalen. Tirsdag kommer Harald Eia og resten av gjengen i Oslo Improteater og sier selv at ”aldri før har så mange publikummere sett så uforberedte skuespillere”. Onsdag og tordag skal en del partier presentere seg for studentene, og både Kristin Clemet, Jan Bøhler og Heikki Holmås kommer innom!