Ja, etter et avbrekk som har virket gudsjammerlig langt blir det endelig Duplexfestival igjen!

Plateselskapet Duplex Records har gjennom tidene fostret legendariske band innenfor norsk humorrock som Gartnerlosjen, Hurra Torpedo, Bare Egil Band og Black Debbath. Likevel er de kanskje mest kjent for sine spektakulære Duplexfestivaler hvor nærmest alt som kan krype og gå av artister med tilknytning til selskapet stiller opp og spiller fenomenale og uforglemmelige konserter.

Festivalene arrangeres på uforutsigbare steder, med uregelmessige mellomrom og uten spesielt god planlegging. Et foreløpig høydepunkt ble nådd med Duplexfestivalen 97 på Samfundet i Trondheim i år 2000. Med 3800 billetter solgt over to dager og omsetningsrekord på huset den første dagen, må det sies å ha vært en suksess. Nå er det duket for at suksessen skal gjentas eller kanskje overgås! Merk også; -dette er den aller siste Duplexfestivalen noensinne. Den strekker seg like inn i uendeligheten!

Følgende artister er nå klare:

Black Debbath

Det tungt politisk engasjerte hardrockbandet har vært på signingsferd som den femte statsmakt til alle landets festivaler i løpet av sommeren. Nå skal de befeste sin stilling på toppen av det norske makthierarki, sogar over høyesterettsjustitiarius Karsten Smith.

The Cumshots

Etter at The Cumshots nå har gjort opp sin gjeld til samfunnet, og igjen er å betrakte som lovlydige borgere, har Duplexfestivalen bestemt seg for å vise samfunnsansvar ved å la dem få en ny spillejobb slik at de får en sjanse til å komme seg opp på beina, og aldri gjøre slike grove ting igjen.

Bare Egil Band

One hit-wonderet Bare Egil Band klarte aldri å følge opp den uventete suksessen med debutalbumet Absolutt ikke Bare Egil Band fra 1996 (35.000 solgte). Siden da har han spilt inn sju forskjellige forsøk på oppfølgerplater som alle i følge plateselskapet Tylden & Co har vært for dårlige til å gis ut.

Hurra Torpedo

Denne svenske hvitevaretrioen deltok i den aller første sendingen av Lille Lørdag. Med sin gripende versjon av Bonnie Tylers Total Eclipse of the Heart framført på dypfryser, komfyrer, vaskemaskiner og varmtvannsberedere spilte de seg inn i alle nordmenns hjerter og ble umiddelbart Norgesvenner. De har ennå til gode å gi ut noe på plate, men fortsatt trekker de fulle hus hvor de enn kommer.

Overraskelse

Øverst på plakaten står det kryptisk Overraskelse. Festivalledelsens munn er sveiset igjen når det gjelder hva denne overraskelsen kan innebære. Det eneste de vil si er at det er et legendarisk Duplexband som vil gjenforenes for anledningen, at de ikke har spilt sammen på en lang stund og at det sannsynligvis dreier seg om Gartnerlosjen.