Kan vi like Woody Allen? “Annie Hall” (1977)

Ada Moe Fause Debatt Film
lørdag
9.
september
2017
klokken
17.00
Lillesalen 100

PROGRAM:

1. Visning av Annie Hall (1977), 1t 33min, på 35mm filmrull. Regi og manus: Woody Allen. Med: Woody Allen, Diane Keaton.
2. Paneldebatt med filmkritikere Ida Madsen Hestman og Einar Aarvig. Ledes av Helene Aalborg, leder i Feministisk filmklubb.

Woody Allen er en av vår tids aller mest kjente filmskapere, og er høyt elsket av svært mange filmfans. Men er det helt uproblematisk, særlig som filmfeminist, å være fan av Hollywoods favorittnevrotiker? Vi viser en av hans aller mest kjente filmer, og inviterer til diskusjon om blant annet Woody Allen som mannlig auteur med mannlig blikk på kvinnelige hovedroller; som forkjemper for fortellinger om hvite middelklassemenns problemer; og hvorvidt man i tilfeller som Woody Allen egentlig kan skille livet og kunsten til en kontroversiell personlighet. Vi tar debatten!

Sted: Lillesalen, Chateau Neuf.
Pris: 100 kr (inkludert medlemskap i Norsk Filmklubbforbund).
Arrangementet har 18 års aldersgrense.

OM FILMEN:

«Komikeren Alvy Singer synes livet er urettferdig. Etter årelang psykoanalyse og to mislykkede ekteskap er hverdagen fortsatt grå. Men dette forandrer seg da han treffer den vakre Annie Hall, og de to innleder et hett, men nervøst forhold.

Woody Allens velkjente, nevrotiske vittigheter om kjærlighet og død, sex og meningen med livet preger filmen, og mange mener dette er en av de aller morsomste filmene han har laget. Den lekne formen gir Allen anledning til å snakke rett i kamera og hoppe fram og tilbake i tid. Annie Hall vant fire av de mest prestisjefylte Oscar-statuettene i 1977 for beste film, regi, manus og kvinnelige hovedrolle. Woody Allen spilte klarinett på Michael’s Pub samme kveld utdelingen foregikk.» – filmklubb.no

OM FEMINISTISK FILMKLUBB:

Vi arrangerer filmvisninger som oppmuntrer til debatt rundt feministiske idéer.

Kontakt: feministiskfilm@gmail.com