VHS-kveld: Løvenes konge / Coyote Ugly

Thomas Karlsen Film Supermandag
mandag
21.
august
2017
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

Denne kvelden er det dobbeltvisning av to filmer som for mange er forbundet med VHS-tiden.

 

Filmene har ingen likheter, men de kan representere noe for oss for det. Løvenes Konge er barndommen, mens Coyote Ugly representerer ungdomstiden. Førstnevnte var kanskje første gang dere gråt på grunn av en film, mens sistnevnte er da man kom seg ut av komfortsonen og fant seg selv.

Løvenes Konge er historien om hvordan Simba skal bli en ansvarsfull og klok konge, akkurat som sin far. Etter en forferdelig ulykke blir Simba lurt til å dra vekk. På reisen møter han to rare medhjelpere som han vil få god bruk for årene som kommer. Filmens musikalske intro er av de mer kjente, i tillegg er nok alle sangene et ønsket gjenhør denne kvelden.

I Coyote Ugly  møter vi Violet Sanford. Hun er låtskriver og alt hun vil er at noen skal synge sangene hennes. Etter å ha flyttet til Chinatown og fått seg jobb på en bar begynner hun å legge igjen kassetter av sangene sine rundt omkring i byen. Hun har nemlig sceneskrekk, og er redd for å synge sangene sine selv. Men som man ser i filmen er hun ikke redd for så mye annet. Kollegene hennes får henne til å gå ut av komfortsonen og gjøre ting hun ikke visste hun kunne.

A throwback doublefeature with two classic 90s movies you probably saw, cried and laughed with. This special evening is dedicated to the VHS-format.

 

LØVENES KONGE

Roger Allers

Rob Minkoff

USA

1994

VHS

88 min.

 

COYOTE UGLY

David McNally

2000

USA

VHS

100 min.