FILM: Uno – 35mm

torsdag 5. mars 2020
kl. 18:00
Pris: 60 / 40
Arrangeres av Cinema Neuf

David må enten være lojal mot gutta på treningsstudioet, eller tyste på dem for å kunne få treffe sin døende far på legevakten.

Dette mørke dramaet skildrer et småkriminelt kroppsbyggermiljø i indre Oslo. Det brukes ofte vold for å komme seg ut av problemer. Men politiet er på sporet av ulovlig kriminalitet i miljøet. David, spilt av Aksel Hennie, blir buret inne sammen med flere andre helt til noen av dem sier hvem som står bak kriminaliteten. Samtidig ligger hans far for døden på legevakten.
David må ta et valg som kan få alvorlige konsekvenser for ham.

Filmen tar opp temaene vennskap og svik. Dynamikken mellom disse utspiller seg blant annet mellom David og bestekompisen Morten. En av flere ting som gjør filmen minneverdig er forholdet mellom David og broren Kjetil som har Downs syndrom. Sistnenvte ønsker å være med broren sin, men David vil skjerme han fra det farlige kroppsbyggermiljøet.

Filmen var Aksel Hennies debut som regissør og han skrev også manus. Den ble både nominert og vant priser på filmfestivalen i Haugesund og andre nordiske filmfestivaler.

Aksel Hennie

Norge

2004

35 mm

98 min

Norwegian dialogue

No subtitles