FILM: Tørres Snørtevold – 35mm

Visa Mäntysalo Film Filmrulltorsdag
torsdag
8.
november
2018
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

Opplev en av Norges største folkekomedier, der Tancred Ibsen adapterer en Aleksander Kielland-roman med Alfred Maurstad i hovedrollen, og med Wenche Foss sin filmdebut.

Fiskergutten Tørres lever et enkelt liv på den norske landsbygda, fram til hans familiehjem brutalt rives bort av konsul Krøger fra byen som vil ha et nytt feriehjem. Han søker hevn, men hva har han å stå opp med mot en rik konsul fra byen? I en utspekulert og langvarig plan reiser han til byen, der han starter å jobbe i Fru Knudsens butikk, og raskt jobber seg oppover i hierarkiet med all sjarm og list han kan mane fram. Men blir hevnen like søt når han forlater prinsippene han vokste opp etter?

Filmen fulgte opp en lang rekke kritiker- og kassasuksesser av Tancred Ibsens folkekomedier. Filmen er basert på romanen Jacob av Aleksander Kielland, og hadde folkefavoritten Alfred Maurstad i hovedrollen, som imponerte med sitt naturtro skuespill som den livsglade og lystige hovedkarakteren. Filmens store suksess inspirerte adaptasjoner i både Sverige og Danmark. Rollen som Fru Knudsen er også bemerkelsesverdig som den første rollen til etterkrigstidens største skuespillerdiva i Norge, Wenche Foss.

Tancred Ibsen
Norge
1940
35mm
102 min
NORWEGIAN DIALOGUE
NO SUBTITLES

 

Mer om Cinema Neuf:  https://www.facebook.com/cinemaneuf/