Tindersticks (UK) + support: Vessel (DK)

Bjørn Torjus Hanssen Konsert
lørdag
23.
april
2016
klokken
20.00
Storsalen Kjøp billett (295 - 345 / 395 - 445)

Bli medlem av DNS – få rabatter på alt! Se neuf.no/medlem eller send “DNS” til 2454 (250,-)


Tindersticks (Nottingham, UK) spiller i Storsalen på Chateau Neuf lørdag 23. april, der Stuart Staples særegne stemme og bandets egenart vil komme til sin rett.

Tindersticks slipper ny plate, “The waiting room” 22. januar 2016. Første single ”We are dreamers” kom for en uke siden – (22.09.) Fra før av har de blant annet spilt på Rockefeller, senest i 2010, og Konserthuset i Oslo i 2001. Nå kommer de til studentenes storstue, Storsalen!

Tindersticks slapp sitt første album i 1993, et dristig 79 minutters viltvoksende dobbeltalbum, som på mange måter brøyt med datidens rådende musikkscene. Plata oppnådde svært gode anmeldelser og fikk trofaste fans som har fulgt de videre på deres musikalske eventyr. Siden har de fortsatt å utforske samt utvikle lydbildet, turnert verden rundt, og kommer 22. januar med sitt tiende studioalbum.

De tre originalmedlemmene Stuart A. Staples, Neil Fraser og David Boulter har nå med seg Dan Mckinna på bass og Earl Harvin på trommer. Sammen har de produsert ‘The Waiting Room’.

Albumet vil også bli et filmprosjekt, hvor hver sang blir tildelt utvalgte filmskapere, som så lager hver sin kortfilm. Prosjektet er et samarbeid med La Blogotheque og Clermont-Ferrand International Short Film Festival. Filmene vil vises på 2016-utgaven av festivalen. Sju filmer er produsert sammen med filmskaperen Claire Denis, så bandet har flere strenger å spille på. Tindersticks er kjent for samarbeid med orkestre og artister og har da også spilt inn mange duetter med bl.a. Lhasa de Sela, Mary Margaret O’Hara og Isabella Rossellini. De har også skapt lydkollasjer og musikk for ulike kunstinstallasjoner.

Support: Vessel (DK)

Vessel er Anders Mathiasen fra Murder´s soloprojekt.

Åpen og overveiende akustisk musik.

Har gitt ut to album: Enlettered Species (2012 – CD, vinyl, digital), Velocities (2013 – digital og vinyl)

Tredje album Patterns of Blue slippes 22. april.