The Return (2003)

Anders Aasgaard Tidsbilde
tirsdag
28.
mars
2017
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

Zvyagintsev filmatiske stil henviser til den store russiske mesteren Tarkovsky, med sine portretter av et øde Russland både i naturlandskapet og hos mennesket.

Ivan og Andrey er to brødre i tidlig tenårene, som en dag kommer hjem til en fremmed mann som ligger og sover i huset deres, det viser seg å være faren som har vært fraværende i tolv år. Gjensynet med deres far setter i gang en følelseskonflikt mellom de to ellers så nære brødrene. Andrey, den eldste, er hengiven for at faren har kommet tilbake, men Ivan er mer skeptisk til denne mannen han kun kjenner igjen fra ett slitt fotografi. Den fåmælte faren tar guttene med på en fisketur tilsynelatende for å gjøre opp for seg og bli kjent på ny. Men en tydelig ambivalens skinner gjennom både hos faren og hos guttene. Med lite dialog bæres historien frem ved bruk av vakker kinematografi og atmosfærisk soundtrack av Andrey Dergatchev.

English:
Two close brothers are put through an emotional conflict when their 12 year absent father returns to take them on a fishing trip.

Fakta
Regissør: Andrey Zvyagintsev
Land: Russland
År: 2003
Format: 35mm
Lengde: 105 minutter

Skrevet av Marcus Reistad

Pris: 40,- / 60,-
+ kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)

Billetter kan kjøpes i døra.

Aldersgrense: 18 år.