The Deer Hunter (1978)

Anders Aasgaard Supermandag
mandag
13.
mars
2017
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

I den prisbelønnede klassikeren The Deer Hunter, følger vi en gruppe stålverksarbeidere fra Pennsylvania, hvor tre av dem blir sendt til Vietnamkrigen.
Hva er det som har gjort denne filmen så populær? Mange av filmene som omhandlet Vietnamkrigen ble kritikerroste og publikumstiltrekkende filmer. Allikevel er The Deer Hunter en film som i like stor grad fokuserer på vennskap og hovedpersonenes forskjellige kamper mot angst og traumer som et resultat av deres møte med krigen. Dens rørende handling, sterke karakterskildringer og hjerteskjærende soundtrack, er alle deler som på hver sin måte bidrar til å forme The Deer Hunter til å bli en film som treffer mange på et emosjonelt plan. På tross av dens episke format, med store eksistensielle spørsmål rundt krig og fred som utspiller seg på mange varierte locations, er det en film som klarer å vise oss hvor viktig tillit og relasjoner er for oss mennesker.

English:
The Deer Hunter is the epic story of three steel workers from a small town in Pennsylvania deeply and differently affected by the Vietnam War.

Fakta
Regissør: Michael Cimino
År: 1978
Land: USA/UK
Format: 16mm
Lengde: 183 min

Skrevet av Pål Gundersen

Pris: 40,- / 60,-
+ kontingent 25,- (kontingent betales ved førstegangsbesøk og er semesterbasert)

Billetter kan kjøpes i døra.

Aldersgrense: 18 år.