The Decline of Western Civilization (1981)

Karina Petrova Film Tidsbilde
tirsdag
29.
mars
2016
klokken
19.00
Lillesalen 60 / 40

Regissør Penelope Spheeris fanget en scene i kjølvannet av 1977 punkbølgen hvor nye sjangerer oppstår og videre utforskes.

I denne dokumentaren er vi innom post punk, new wave (selv om vokalist Claude Bessey fornekter det), punk rock og tidlig hardcore. Her får vi et innblikk i scenen til daværende lokale band som Black Flag, Circle Jersks, FEAR og Germs. Vi får se hardcore mens sjangeren enda var fersk og under utforskning. Mens det er en stor variasjon i uttrykksform og sjanger, kan fellesnevneren sies å være en frustrert og fremmedgjort generasjon og motkultur til den amerikanske kjernefamiliens verdier, jappetid og Ronald Reagan. Dokumentaren viser en tid før punken ble mer politisk konstruktiv, og heller dominert av en følelse av håpløshet og nihilisme i ånden av Sid Vicious. Dette er før straigth edge, vegetarisme og politisk organisering ble en betydelig del av hardcorekulturen. Dette kan eksemplifiseres med liveopptreden og tekstene til FEAR som var så provoserende, sarkastiske og apolitiske at de gikk over til å bli krenkende.

English:

A close look, off and on stage, at the Los Angeles punk scene filmed beetwen 1979-1980, focusing on the early years of hardcore.

Fakta:

Regissør: Penelope Spheeris

Årstall: 1981

Land: USA

Undertekst/subtitles Engelsk/English

Format: DVD

Lengde: 100 minutter