Sylvisphere

Jostein Skaret Konsert
lørdag
7.
mai
2016
klokken
20.00
Lillesalen 150 / 100

Flytende lydbilder, støy, rock, improvisasjon, Sylvia Plath, hjemmesnekrede instrumenter, elektronikk, og alltid noe nytt.

Sylvisphere fra Porsgrunn er et eksperimentelt konsept med flytende lydbilder, blandet med støy, rock og jazzete improvisasjon, inspirert av Sylvia Plaths dikt lest av henne selv, og skapt av tradisjonelle, utradisjonelle og hjemmesnekrede instrumenter som dekonstrues og settes i nye kontekster. Det er konsept som oppleves best live, da bandet også bruker egne visuelle effekter, som tilfører noe eget til konserten. Sylvisphere kan beskrives som seg selv, blandet med en anelse Einstürzende Neubauten, Pink Floyd og Motorpsycho, spilt på en jazzete steampunk klubb i en kjeller, der band og publikum bygger opplevelsen sammen.

 

Sylvisphere spilte for første gang for publikum på en stuekonsert på Brygga under PIT-festivalen i 2014. Einar og Bjørn hadde da med seg Daniel Wien på lysharpe og diverse.

I løpet av sommeren 2014 ble Ekaterina med. I september 2014 spilte Sylvisphere under Høstpunkt-festivalen på Festiviteten i Skien.

13. februar 2015 fikk vi en unik mulighet til å spille en helaftens konsert på Grenland Friteater. Der kunne vi ikke bare spille musikken vår, men også vise frem forskjellige egensnekrede visuelle effekter.

09. mai 2015 spilte vi på Folque Café i Oslo. Vi spilte nye låter og gamle låter i ny forkledning, og prøvde flere lyseffekter og nye instrumenter.

Under PIT-festivalen 2015 spilte Sylvisphere to ganger, først et akustisk sett på Grenland Friteater, og så et late night improsett på Pohlmans Matbar.

I september 2015 ble Sylvisphere invitert til å tonesette to stumfilmer (“The Mechanical Man” [1921] og “Un Chien Andalou” [1928]) under Porsgrunn Filmfest, som hadde sin premiere samme år.

Sylvisphere spilte på åpningen av kunstutstillingen “Nearly Human” på Kunsthall Grenland i Porsgrunn 18. september 2015.

Under Høstpunkt-festivalen i Skien 2015 samarbeidet Sylvisphere med dukkefører Ragni Halle, hvor bandet og Ragni improviserte sammen. Forestillingen ble veldig annerledes og vakker.

 

  • sylvisphere(Twitter)
  • sylvisphere(SoundCloud)
  • https://www.facebook.com/Sylvisphere/info/?tab=page_info